Sve zagorske kandidature

Autor


U ponedjeljak u ponoć istekao je rok za predaju kandidatura i kandidacijskih lista za predstojeće lokalne izbore. U n

izbori.jpg

U ponedjeljak u ponoć istekao je rok za predaju kandidatura i kandidacijskih lista za predstojeće lokalne izbore. U nastavku teksta donosimo vam popis kandidata i lista za Županiju te za naše gradove i općine uz napomenu da su ovi podaci neslužbeni, budući su izborne komisije pravovaljanost lista i kandidatura provjeravale do 29. travnja, a mi smo ovaj broj Zagorskog lista morali zaključiti dan ranije.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA


Stanovnici Krapinsko-zagorske županije izabrat će novog župana između dva kandidata. To su Siniša Hajdaš Dončić (zamjenici Sonja Borovčak i Anđelko Ferek-Jambrek) ispred koalicije SDP-HNS-ZDS-HSU i Milivoj Škvorc (zamjenici Stjepan Merkaš i Franjo Jagić) ispred koalicije HDZ-HSS-HSLS-ZS. U utrci za Županijsku skupšinu je pet lista. To su liste A-HSS-a, koalicije HDZ-HSS-HSLS-ZS, HSP-a, nezavisna lista Franje Vukića i koalicije SDP-HNS-HSU-ZDS.

KRAPINA

Kao što se i očekivalo borba za gradonačelničku fotelju u Krapini vodit će se između kandidata HDZ-a Josipa Horvata i kandidata HNS-a i SDP-a, Željka Vincelja. Mjesta u Gradskom vijeću pokušat će osvojiti lista koalicije A-HSS-ZDS-ZS, HDZ-a, koalicije HNS-SDP, HSU-a, koalicije HSS-HSLS i dvije nezavisne liste Josipa Pelina i Franje Bigeca.


ZABOK

Na mjesto gradonačelnika Zaboka pretendiraju četiri kandidata. To su nezavisni kandidat Alojz Buzjak (zamjenik Mario Draganić), Alen Gerek (zamjenik Damir Valec) ispred koalicije HDZ-ZDS-HSLS, Ivan Hanžek (zamjenica Nevenka Gregurić) ispred koalcije SDP-HSS-HSU i nezavisni kandidat Tomislav Ivanković. Za Gradsko vijeće Zaboka natječu se četiri liste i to koalicije HDZ-HSLS-ZDS, HNS-a, nezavisna lista Krešimira Končevskog i koalicije SDP-HSS-HSU.

OROSLAVJE

Oroslavčani će na izborima za gradonačelnika birati između dva kandidata. Ivan Tuđa sa zamjenicom Danicom Hursa kandidat je koalicije SDP-HNS-HSU-ZDS, dok je Milan Babić sa zamjenikom Željkom Borovcem kandidat koalicije HDZ-A-HSS-HSLS-ZS. Za Gradsko se vijeće pak kandidiralo ukupno pet lista i to koalicije SDP-HNS-HSU-ZSD, koalicije HDZ-A-HSS-HSLS-ZS, lista HSS-a, lista HSP-a i nezavisna lista Tomislava Gredičaka.

DONJA STUBICA

U Donjoj Stubici je pet kandidata za gradonačelnika. To su Juraj Srebačić ispred HDZ-a (za zamjenika Luka Tepeš). Ispred koalicije SDP-HNS-ZDS kandidatkinja je Renata Dolenec (za zamjenika Tomislav Lovrečki). Ispred koalicije HSS-HSU kandidat za gradonačelnika je Branko Kebet (za zamjenika Josip Grden). Ispred ZS-a kandidat je Miljenko Hrenek (za zamjenika Mladen Bubanko). Nezavisni kandidat za gradonačelnika je Zvonimir Lendrec (za zamjenika Stjepan Kurelja). Što se tiče lista za Gradsko vijeće, kandidiraju HDZ, koalicija SDP-HNS-ZDS, koalicija HSS-HSU, ZS te nezavisna lista Zvonimira Lendreca i nezavisna lista Dragutina Ruka.

GORNJA STUBICA

Za načelnika Gornje Stubice čak je šest kandidata. Ispred HDZ-a Josip Ptić (za zamjenika Ivan Đurđević), ispred HSS-a Željko Lisak (za zamjenika Ivica Frajtak), ispred HNS-a Marijan Sviben (za zamjenika Vladimir Škvorc), ispred koalicije SDP-ZDS-HSU Marijan Obestar (za zamjenika Nikola Šneberger), ispred ZS-a Mladen Bosak (za zamjenika Dragutin Sviben) te nezavisni Ivan Kuren (za zamjenika Zlatko Šagud). Što se tiče lista za Općinsko vijeće, osim koalicijske SDP-ZDS-HSU, sa samostalnim listama kandidiraju HDZ, HSS, HNS, ZS i nezavisna lista Marijana Tupeka.

STUBIČKE TOPLICE


Za općinskog načelnika Stubičkih Toplica dva su kandidata, Vladimir Bosnar (za zamjenika Ivan Hren) ispred koalicije DC-HDZ te Branko Balaško (za zamjenicu Nina Gradiški-Zrinski) ispred koalicije HNS-SDP-ZDS. Za Općinsko vijeće kandidiraju koalicije HDZ-HSS-ZS-HSLS, zatim HNS-SDP-ZDS te sa samostalnom listom DC.

ZLATAR

U Zlataru će građani birati između dva kandidata: Marijana Đureka ispred koalicije SDP-HNS i dr. Miroslava Kopjara ispred koalicije HDZ-HSS-ZS. Za Gradsko vijeće kandidirano je sedam lista. Za povjerenje građana bore se lista koalicije SDP-HNS, koalicije HDZ-HSS-ZS, HSU-a, A-HSS-a, HSP-a, HSLS-a i HP-HPP-a..

HRAŠČINA

U Hraščini su istaknute dvije kanidature za mjesto načelnika. Damira Kurtoića podržava HNS, a Branka Tukača HSS i HDZ. U Općinsko vijeće žele kandidati s lista HSS-a, HNS-a i HDZ-a.

BUDINŠČINA

U Budinščini će se bitka za mjesto općinskog načelnika voditi između Radovana Hercigonje kojeg podržava koalicija HDZ-HSS i Damira Fridelja iz HNS-a. Za Vijeće su također kandidirane dvije liste, ona koalicije HDZ-HSS i HNS-a.

DESINIĆ

I u Desiniću ćemo za mjesto načelnika imati dvoboj. Natječu se Zvonko Škreblin (zamjenik Milivoj Dravinec) kojeg podržavaju HDZ i ZDS te Josip Krivec (zamjenica Irena Mlakar) kojeg podržava koalicija SDP-HSS-ZS. Liste za Vijeće predali su ZDS, HDZ i koalicija SDP-HSS-ZS.

ZAGORSKA SELA

Na mjesto načelnika Zagorskih Sela sjest će ili nezavisni kandidat Željko Kodrnja (zamjenik Ivan Šumak) ili Boris Mačefat (zamjenica Nevenka Štvanek) kojeg podržava koalicija HSLS-HDZ-HSS. Izbornoj komisiji predane su liste HNS-a, koalicije HSLS-HDZ-HSS i nezavisna lista Željka Kodrnje.


KUMROVEC

I u Kumrovcu nas čeka obračun dva kandidata. Milivoja Prekratića (zamjenik Branko Greblićki) podržava koalicija HDZ-HSLS, a Dragutina Ulamu (zamjenik Srečko Blažičko) koalicija SDP-HNS-HSS. Građani će birati između tri liste i to koalicije HDZ-HSLS, koalicije SDP-HNS-HSS i nezavisne liste Branka Grebličkog.

KRALJEVEC NA SUTLI

Biračima u Kraljevcu na Sutli svoje usluge za načelnika ponudili su Antun Hrelja (zamjenik Stjepan Zorman) s podrškom HDZ-a i HSU-a i Željko Španjol (zamjenik Franjo Hlad) s podrškom SDP-a, HSS-a i ZS-a. Za Općinsko vijeće kandidiraju liste koalicije HDZ-HSU, koalicije SDP-HSS-ZS i HNS-a.

TUHELJ

U Tuhlju će se birati između dva kandidata i dvije liste. Kandidat koalicije HDZ-HSS-ZDS je Armando Slaviček (zamjenik Darko Medvedec), dok je kandidatkinja SDP-a Snježana Romić (zamjenik Zdenko Kolman).

KLANJEC

Građani Klanjca novog će gradonačelnika izabrati imeđu Žarka Broza (zamjenik Dubravko Maček) s podrškom HSLS-a i HSS-a i Željka Kolara (zamjenik Zlatko Brlek) s podrškom SDP-a, ZDS-a i HNS-a. Za Gradsko vijeće kandidirane su liste ZS-a, HDZ-a, koalicije HSLS-HSS, koalicije SDP-ZDS-HNS i nezavisna lista Dalibora Šobana.


PREGRADA

Pregrada je jedini grad u kojem smo sigurni da će ga voditi žena. Dvije koalicije kandidirale su dvije žene, HDZ-HSS-HNS-HSU-ZDS Vilmicu Kapac (zamjenik Marijan Hohnjec), a SDP-ZS Anu Krušlin (zamjenik Stjepan Miklaužić). Uz ove dvije koalicije svoje liste za Gradsko vijeće predale su i HSP i A-HSS.

HUM NA SUTLI

Dok se u dosta sredina vodi dvoboj, u Humu na Sutli čeka nas četveroboj. Na mjesto načelnika pretendiraju Dragutin Bračun (zamjenik Nikola Drašković) ispred HDZ-a i ZDS-a, Božidar Brezinščak Bagola (zamjenik Goran Korbar) ispred HSS-a, nezavisni Zvonko Jutriša (zamjenik Milan Brezinščak) i Đurđica Mesarić (zamjenik Rajko Jutriša) ispred SDP-a, ZS-a i DC-a. Liste za Vijeće kandidirali su koalicija HDZ-ZDS, HNS, HSS, SDP-ZS-DC i nezavisna lista.

JESENJE

U Jesenju nas pak čeka troboj. Ivan Malogorski (zamjenik Ivan Kovačec) kandidat je HDZ-a i ZS-a, Ivan Maligec (zamjenik Josip Draganić) HNS-a i HSS-a, dok je Stjepan Janžek (zamjenik Josip Sitar) nezavisni. Liste za Vijeće predali su koalicija HDZ-ZS, koalicija HNS-HSS i SDP.

ĐURMANEC

Građani Đurmanca birat će na izborima između dva kandidata za načelnika i četiri liste za Vijeće. Kandidat SDP-a i HNS-a je Branko Horvat, a HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i ZS-a, Vilim Pasariček. Svoje kandidate za Općinsko vijeće na listama su ponudili koalicija SDP-HNS, koalicija HDZ-HSS-HSLS-ZS, HSU i SRP.

PETROVSKO

Na Petrovskom će se birati između tri kandidata za načelnika. Ivan Šanjug (zamjenik Stjepan Krklec) kandidat je koalicije HDZ-HSS-ZDS, Željko Presečki (zamjenik Stjepan Herak) HNS-a i HSU-a i Andrija Svečnjak (zamjenik Damir Presečki) Stranke zelenih. Liste su na izbor građanima ponudili koalicija HDZ-HSS-ZDS, koalicija HNS-HSU, Stranka zelenih i SDP.

MARIJA BISTRICA

U našem nacionalnom svetištu birači će se na izborima odlučiti između dva kandidata za načelnika i dvije liste. Jedan blok predvodi Ivan Palanović (zamjenik Josip Milički) kao kandidat koalicije HDZ-HSS, a drugi Stjepan Muhek (zamjenik Ivica Krajačić) kao kandidat koalicije SDP-ZDS-HNS-HSU.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Svetokrišćani će novog načelnika moći izabrati između četiri kandidata. To su Ivan Kranjčić (zamjenik Dražen Kralj) ispred koalicije SDP-HNS-ZDS, Miljenko Šoštarić (zamjenik Ivan Majsec) ispred koalicije HDZ-HSS-ZS te nezavisni Franjo Vukić (zamjenik Stjepan Mihovilić) i Milan Martinić (zamjenik Danijel Kotarski). Za Vijeće su istaknute tri liste i to koalicije SDP-HNS-ZDS, koalicije HDZ-HSS-ZS i nezavisna lista Milana Martinića.

LOBOR

Loborci sigurno neće u drugi krug jer imaju samo dva kandidata za načelnika. To su Andrija Smetiško (zamjenk Dragutin Adanić) ispred HDZ-a i Stjepan Vlahek (zamjenica Verica Bolfek) ispred koalicije HSS-HNS-HSP-ZDS. Liste za Vijeće istaknuli su HDZ, koalicija HSS-HNS-HSP-ZDS i koalicija SDP-HSU.

MAČE

U Maču se za mjesto načelnika bore tri kandidata, a za mjesta u Vijeću četiri liste. To su Stjepan Sokolić (zamjenik Zvonko Srečić) ispred koalicije HDZ-HSS-ZDS, Ivan Herceg (zamjenik Stjepan Androić) ispred koalicije SDP-HNS i nezavisni kandidat Mladen Sedak Benčić (zamjenik Adalbert Glojnarić). Liste su istaknuli koalicija HDZ-HSS-ZDS, koalicija SDP-HNS, nezavisna lista Petra Čehulića i HSU.

NOVI GOLUBOVEC


Hoće li mjesto načelnika Novog Golubovca osvojiti Boris Tušek (zamjenik Mladen Sokolić) ispred HDZ-a ili Darko Gorski (zamjenik Ivan Hudić) ispred koalicije HNS-SDP-HSS odlučit će birači. I HDZ i koalicija predali su i listu za Vijeće.

MIHOVLJAN

Birači u Mihovljanu odlučit će hoće li mjesto načelnika pripasti Zlatku Bartoliću (zamjenik Silvestar Vučković) koji je kandidat HDZ-a ili Mariu Smetišku (zamjenik Ivica Pavleković) kandidatu HNS-a i koalicije SDP-ZDS. Liste za Općinsko vijeće predali su HDZ, HSS, koalicije HSLS-HSU, HNS i koalicija SDP-ZDS.

RADOBOJ

Anđelko Topolovec (zamjenik Josip Krleža) kandidat je koalicije HNS-SDP-DC-ZDS-SHUS, a Matija Oraić (zamjenik Antun Fruk) koalicije HDZ-HSS-HSP-ZS u Radoboju. Liste za Vijeće istaknuli su koalicija HNS-SDP-DC-ZDS-SHUS, koalicija HDZ-HSS-HSP-ZS i A-HSS.

Više u Zagorskom listu...

NAjčitanije