Svečani prijem novorođene djece u Bedekovčini

Autor zagorje.com
prijem bedekovčina.png

Svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju srpanj – rujan 2024. održao se u četvrtak, 17. listopada 2024. godine.

U navedenom razdoblju rođeno je ukupno 14-ero djece i to 9 djevojčica i 5 dječaka. Naknada za rođenje prvog djeteta iznosi 200,00 eura, za rođenje drugog djeteta u obitelji 265,00 eura, a za treće i četvrto 332,00 eura te za peto i svako sljedeće dijete u obitelji 730,00 eura.

Ispred Dječjeg vrtića Bedekovčina roditelje su pozdravile ravnateljica Dijana Šaronja te zdravstvena voditeljica Ana Piljek koje su održale prezentaciju ,,Rani razvoj djeteta” te su svakome roditelju uručile letak ,,Rastimo zajedno” s Programom radionica za roditelje.

Prisutne roditelje pozdravila je i ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonica Bedekovčina Vesna Šaronja koja je kao i svaki put osigurala poklone za naše najmlađe te napomenula važnost čitanja knjige djeci već od rođenja i rane predškolske dobi.

Tom prilikom općinski načelnik Darko Ban uputio je roditeljima čestitku, poželio im je puno sreće, zdravlja i veselja na putu odrastanja, te im podijelio poklon pakete. Napomenuo je da se u općinskom proračunu osiguravaju sredstva od najmlađih – novorođene djece, sufinanciranje vrtića, plaćanje prijevoza učenicima, školske kuhinje, a najviše sredstava izdvaja se za učeničke i studentske stipendije.

 

NAjčitanije