Šverceri slastica u pojačanim pripremama za Uskrs

Autor

Dva svježa slučaja šverca čokolade, prvi krajem veljače, drugi ovog vikenda, u kojem su krivci, slučajno ili ne, dvojica

pisanica_bistrica.jpg
Dva svježa slučaja šverca čokolade, prvi krajem veljače, drugi ovog vikenda, u kojem su krivci, slučajno ili ne, dvojica iz Gornje i Donje Batine s pajdašima iz Zagreba dokazuju, procjenjuje policija, da se plac-preprodavači svojski pripremaju za Uskrs.



Sprejevi za kosu i votka

U prvom slučaju, dvojac iz Gornje Batine i Zagreba uhvaćen je tijekom rutinske kontrole prometne policije, koja je već letimičnim opažanjem detektirala da je auto “sjeo” pod nekim teretom, nakon čega je uslijedio logičan pregled prtljažnika.

Začudo, na carini, na graničnom prijelazu Macelj, “spušteni” automobil, natovaren s 3.137 čokolada, nikome nije bio čudan i nesmetano je odmaglio prema Zagorju nakon što mu je neki od carinika mahnuo da je slobodan. Slično se ponovilo i ovog vikenda, kada je dvojac iz Donje Batine i Zagreba nesmetano prošao kroz GP Macelj natovaren slatkim teretom od 360 čokolada, 60 kg kave, 189 sprejeva za kosu (za Uskrs treba imati i lijepu frizuru), 960 komada vanilin šećera, 6 litara Jägermeistera, 6 litara votke i drugih omamljujućih proizvoda. Policija ih je, neslužbeno doznajemo, pratila još od prijelaza i zaustavila ih na prikladnom mjestu, na naplatnim kućicama kod Velike Vesi, za što ih nije morala ganjati pod rotirkama jer ionako trebaju stati pred rampom.

Pokazalo se da su J. P. (43) iz Donje Batine i M. B. (52) iz Zagreba izbjegli carinski nadzor, imali uza se račun za deset puta manje čokolade, da su tržili u velikom trgovačkom centru u Austriji i da su poslije svega drsko očekivali i skori povrat Mehrwersteuera.

Upućen poseban dopis carini

Završili su, međutim, na policiji, a protiv J. P. je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu i prekršajna prijava carinarnici Zagreb. Prekršajnu je prijavu zaradio i njegov pomagač. U konačnici, policija će uputiti i poseban dopis carini ne bi li se utvrdilo je li bilo propusta s njihove strane te da “to više ne rade”.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije