SVETI KRIŽ ZAČRETJE: U prometnoj nesreći 75 – godišnjakinja teško ozlijeđena

Patrik Macek/PIXSELL - Hitna, ilustracija

U srijedu, 18. rujna 2024. godine, oko 13,45 sati, u Svetom Križu Začretje, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće došlo je kada se 18-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući osobnim automobilom, uključila u promet, a da prethodno nije propustila osobni automobil kojim je upravljao 80-godišnji hrvatski državljanin te mu je oduzela prednost prolaska.

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila 80-godišnjaka u stražnji dio desne bočne strane automobila kojim je upravljala 18-godišnjakinja, koji se uslijed udara zarotirao po kolniku, prešao van ruba kolnika i prednjim dijelom udario u betonski nosač stupa električne mreže. Osobni automobil kojim je upravljao 80-godišnjaka je također prešao van ruba kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u prometni znak i metalni nosač ploče naziva ulice.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je putnica u vozilu 80-godišnjaka, 75-godišnja hrvatska državljanka.