SVIJET U WESTGATEU: Otvorena izložba poznatog putopisca Olega Maštruka - Pustinjska lutanja

Autor kp

Marko Župa, voditelj komunkacija u Westgateu je istaknuo kako trgovački centri trebaju biti ne samo trgovina i šoping, već i zabava i kultura

IMG_9002.JPG

U umjetničkoj galeriji  Westgate shopping Cityja danas je otvorena izložba  poznatog putopisca i hrvatskog avaturiste Olega Maštruka. Izložba je nazvana 'Maštrukovanje  - Pustinjska  lutanja 2015  - 2020.

Ovaj poznati putopisac izložio je svoje najbolje fotografije s putovanja iz 13 zemalja svijeta, kao što su Nepal, Kazahstan, Bolivija, Sahara, Sibir i druge  daleke zemlje. Od danas te su fotografije dostupne i posjetiteljima i kupcima samog trgovačkog centra.

Dobrodošlicu na otvorenje nove izložbe u Westgateu poželjela je Ivana Lunko, Marketing manager, koja je istaknula da posjetitelji u ovoj izložbi mogu uživati od danas, pa u sljedećih mjesec dana i barem nakratko na ovaj način otputovati u daleke predjele svijeta, kada nam je to u koroni priječeno. 

Sam autor izložbe Oleg Maštruko  rekao je da mu je drago što je ova izložba organizirana u trgovačkom centru Westgate.  Istaknuo je da je to njegova retrospektiva s putovanja unazad 6 do 7 godina te pozvao svakog da pogleda izložbu te da neće zažaliti.  Izložba donosi fotografije s 13 putovanja u daleke zemlje i nastajale su po nekoliko tjedana.

Oleg Maštruko je urednik, manager poslovnih konferencija i kolumnist u medijskoj kući Bug, te autor i fotograf, s pet objavljenih knjiga IT tematike, dvije putopisne i dvije knjige fotografija, te sedam Facebook putopisa. Knjige fotografija „Without People“ i „Expiations“ dostupne su na Amazonu (www.amazon.com), a putopis „Zapisi s drugog krova svijeta“ objavljeni su u nakladi Fokus na hit. Sedam putopisnih projekata rađenih za društvene mreže dostupno je na Facebooku.

Denis Čupić, upravitelj Westgatea istaknuo je tu kulturnu komponentu u kojoj posjetitelji uz shoping mogu vidjeti i neke stvari s umjetničke i produhovljene razine. Iako im je malo korona poremetila planova, zadovoljni su ovom novim sadržajem, napomenuo je i kako će izgradnja multiplex kina krenuti sljedeće godine.

Marko Župa, voditelj komunkacija u Westgateu je istaknuo  je kako trgovački centri, koliko vidi po svjetskim primjerima, trebaju biti ne samo trgovina i šoping, već i zabava.  

- Kada smo prije 3 godine preuzeli upravljanje, prvo što smo počeli raditi je upravo taj segment zabave.  Tu je umjetnička galerija u sklopu centra, muzej automobila, najveća dječja igraonica u Hrvatskoj te mnoštvo druge zabave  i vjerujem da je to jako dobar razlog  zašto bi kupci trebali doći u naš trgovački centar  - izjavio je Župa te dodao da je  dosadašnji feedback od kupaca izvrstan. Prve tri izložbe su sjajno prošle.

Najavio je i novu izložbu sredinom lipnja, na kojoj će biti predstavljena djela tragično preminulog poznatog suvremenog umjetnika. Nije mu otkrio ime.

NAjčitanije