Svinjska gripa i u Zagorju, prijavljeno 73 oboljelih osoba

Autor

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Krapinsko-zagorske županije prijavljene su 73 osobe ob

gripa_svinjska_224042S1.jpg

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Krapinsko-zagorske županije prijavljene su 73 osobe oboljele od svinjske gripe. Građanima se preporuča da se pridržavaju naputaka koje je izdao Nacionalni Stožer za zdravstvo, a također je preporuka da se na svoju ruku ne kupuje i ne uzima lijek Tamiflu, jer on zdravoj osobi ne može pomoći.

Naime, liječnicima je u Krapinsko-zagorskoj županiji do sada podijeljeno ukupno 3000 kutija Tamiflua. Svaki liječnik dobio je po 24 kutije lijeka za odrasle i za djecu, bolnica na Bračku također je opskrbljena ovim lijekom, kojeg, na preporuku liječnika, uzimaju kronični i teži bolesnici.

Što se tiče sezonske gripe, cjepivo se distribuira po ambulantama, naručene su dovoljne količine i još uvijek ima dovoljno vremena da se ljudi cijepe, jer sezonska gripa stiže početkom slijedeće godine, kažu u Zavodu za javno zdravstvo.

NAjčitanije