Svjedoci tvrde da policija nija našla što je tražila u kamionu !


Piše: Zoran Gregurek
Na Županijskom sudu u Zlataru u četvrtak su vanraspravno saslušani , jer se trećeokrivljeni zagr

macelj.jpg

Na Županijskom sudu u Zlataru u četvrtak su vanraspravno saslušani , jer se trećeokrivljeni zagrebački poduzetnik Božo Berišić nije pojavio na sudu zbog bolesti.

Svjedoci pretrage kamiona kojim je navodno u Hrvatsku bez carinskog nadzora uvezeno robe vrijedne oko 100 tisuća eura. Martin Cvek i Jadranko Jurković, obojica iz Pregrade, kazali su da su u kamionu koji je policija pretraživala vidjeli neke vreće, ali ne znaju što je bilo u vrećama.

Jurković je rekao da »policajci nisu našli što su tražili«. Podsjetimo, Berišićev odvjetnik Mirko Batarelo tvrdi da je policija lovila švercere kavom, a ne uvoznike tekstila.

Svjedok Jurković rekao je i nešto što je začudilo sve u sudnici:
»Kamion koji smo pregledavali bio je dugačak 6,7 metara i nije imao prikolicu«, ustvrdio je Jurković. Naime, kamion koji je zaplijenila policija bio je dugačak skoro 19 metara i imao je prikolicu. Inače, obrana je te svjedoke predložila da bi se utvrdilo tko je uzeo tahograf iz kamiona, koji bi točno pokazao njegovo kretanje i bio, kako obrana sugerira, alibi za optužene.

No, ni Jurković ni Cvek ne znaju što je uopće tahograf, a kamoli da su ga vidjeli. Prvookrivljeni u ovom slučaju, slovenski državljanin Kristijan Hrup (28), tvrdi da je policija uzela i sklonila tahograf.

Hrupa se tereti da je na nagovor trećeokrivljenog zagrebačkog poduzetnika Berišića 1. travnja 2003. preko pograničnog prijalaza Klenovec Humski, bez carinskog nadzora, prevezao kamion s tekstilom u vrijednost od 745.286 kuna.

Bivšeg graničnog policajca Roberta Vešligaja (31) tereti se da je kamion propustio preko prijelaza, koji i nije namijenjen za carinjenje, i to bez zaustavljanja.

Hrupa je u kamionu, zaustavila i uhitila zagorska policija, a brani se sa slobode, jer je položio jamčevinu u iznosu od 15.000 eura. Suđenje se nastavlja 10. studenoga, kada će na sud policija privesti Berišiča, ako u u roku 8 dana ne opravda svoj izostanak s posljednje rasprave.

NAjčitanije