Terme Tuhelj iz Tuheljskih Toplica najavljuju nove investicije

Autor

U proljeće iduće godine u Termama Tuhelj započet će gradnja novoga hotela s četiri zvjezdice sa 100 dvokrevetnih soba, k

p_619601terme tuhelj (640 x 480).jpg
U proljeće iduće godine u Termama Tuhelj započet će gradnja novoga hotela s četiri zvjezdice sa 100 dvokrevetnih soba, kongresni centar kapaciteta 250 osoba te garaže sa 50 parkirališnih mjesta.


Sobe u novom hotelu, koji će biti novo krilo postojećeg objekta, bit će povezane toplim hodnikom sa svim postojećim sadržajima Termi Tuhelj.

Vrijednost je cijele investicije osam milijuna eura rekli su na godišnjoj konferenciji za novinare direktorica Terma Tuhelj Ivana Kolar te direktor njihova vlasnika Termi Olimia iz Podčetrtka Zdravko Počivalšek.

U prvih deset mjeseci ove godine Terme Tuhelj ostvarile su prihod od 31,8 milijuna kuna što je povećanje prihoda od 40 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Dobit poslovanja je 5,6 milijuna kuna, što je povećanje za 48 posto. U prvih deset mjeseci u Termama Tuhelj ostvareno je 43.444 noćenja što je 18,2 posto više nego lani, a broj je domaćih gostiju 73 posto.

U prvih deset mjeseci ove godine Terme Tuhelj posjetilo je otprilike 200.000 kupača što je u usporedbi s istim razdobljem lani više za 21,2 posto.

Direktorica Ivana Kolar rekla je kako su ovu godinu počeli otvarati centar za njegu i ljepotu Spavita sa 11 kabina za masaže sa solarijem te svijetom sa sedam sauna i svim pratećim programima na više od tisuću četvornih metara, a sagrađen je i novi adrenalinski park.

Uz kupalište na 15.000 četvornih metara s više od 5000 četvornih metara pod vodenom površinom, trenutačno su Terme Tuhelj najveći centar kontinentalnog turizma u Hrvatskoj.

Terme Olimia, vlasnik Termi Tuhelj, u idućih nekoliko godina na granici s Grčkom u Gevgeliji sagradit će i još jedan veliki vodeno-zabavni park s atrakcijama za zabavu i velikim kasinom te zdravstveno-turistički centar, kompleks sličan onom u Potčetrtku i Tuheljskim Toplicama.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije