TJEDNA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih 7 dana

Autor zagorje.com

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi kakvo će biti vrijeme

prognoza sunce.jpg

Prva polovica prošlog tjedna donijela nam je svježe i promjenjivo vrijeme koje baš i nije tipično za drugu polovicu svibnja. Prema kraju tjedna se vrijeme proljepšalo i zatoplilo pa smo imali više sunca, a temperatura je narasla i do 26 Celzijevih stupnjeva. To je bio samo mali predah od kišejer se već početkom ovog tjedna očekuje nova kiša koja bi mogla potrajati nekoliko dana uz osvježenje. Prema vikendu izgleda nešto bolje. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja, ali su tijekom dana mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom ili kakav nalet kiše, osobito popodne i navečer. Temperatura zraka kretat će se od 14°C ujutro do ugodnih dvadesetak stupnjeva u popodnevnim satima, možda i do 23°C. Još uvijek ćemo biti izloženi južini, sparini i nepovoljnoj biometeorološkoj situaciji.

Srijeda nam donosi najlošije vrijeme u ovom tjednu. Oblačno i hladnije, povremeno s kišom ili pljuskovima. Zapuhat će sjeverni vjetar pa bi trebalo dosta osvježiti u odnosu na početak tjedna. Moguće je da dnevna temperatura uz kišu ne prijeđe 15 Celzijevih stupnjeva. Nastavlja se i razdoblje nepovoljne biometeorološke situacije.

Četvrtak bi trebao biti povoljniji. Više suhog vremena s kraćim sunčanim razdobljima. Još ponegdje može pasti malo kišice. Temperatura zraka će danju biti između 16 i 18 stupnjeva, dakle relativno svježe za kraj svibnja.

U petak ujutro svježe, ponegdje uz kratkotrajnu sumaglicu. Danju dosta sunca uz malu do umjerenu naoblaku i toplije pa bi dnevni maksimalac mogao narasti na 21 ili 22 Celzijeva stupnja. Kasnije popodne mjestimice su mogući pljuskovi uz nalet sjevernog vjetra. Bioprognoza većinom dobra pa kod meteoropata i kroničnih bolesnika ne bi trebalo biti većih tegoba.

U danima vikenda će dodatno zatopliti. Bit će i dužih sunčanih razdoblja pa možemo najaviti ljepše vrijeme. Mjestimice se može dogoditi kakav pljusak, ali to još nije sigurno. Malo će zajužiti, a dnevna temperatura će u nedjelju i ponedjeljak vjerojatno narasti na 25 Celzijevih stupnjeva. I biometeorološka situacija će biti malo povoljnija.

NAjčitanije