TJEDNA PROGNOZA: Kristijan Božarov najavljuje što nas čeka sve do ponedjeljka

Autor zagorje.com
Kristijan Božarov

Prvi listopadski tjedan počeo je ugodno, ali je ubrzo stiglo novo pogoršanje uz obilniju jesensku kišu i zahladnjenje. U nekim dijelovima Hrvatske bilo je poplava, a strašna tragedija dogodila se u susjednoj BiH. Srećom, u tjednu pred nama nema tako ekstremnih vremenskih nepogoda, ali bit će promjenjivo. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

Izgleda da u srijedu rano ujutro možemo očekivati oblačnije vrijeme s mjestimičnom kišom i manjim osvježenjem, ali bi to trebalo kratko trajati pa bi već sredinom dana i poslijepodne vrijeme ponovno trebalo biti ljepše. Vratit će se sunčana razdoblja, a temperatura zraka će se sasvim malo sniziti pa i dalje ostaje toplo s južinom i temperaturom iznad 20 stupnjeva.

Veći dio četvrtka bit će suho, djelomično sunčano i toplo vrijeme s južinom. Krajem dana naoblačenje s mjestimičnom kišom, osobito u noći na petak. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar pa i dalje ostaje toplo s popodnevnom temperaturom između 22 i 25 Celzijevih stupnjeva.

U noći na petak i tijekom petka oblačnije i svježije vrijeme. Povremeno može biti kiše, a vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove. Jutro ugodno, ali dnevna temperatura će ipak biti primjetno niža nego u četvrtak.

Za vikend većinom suho, ali i dalje uz povremeno više oblaka. Mala je mogućnost za rosulju ili slabu kišu, po većini naših proračuna bi oba dana vikenda mogla proći većinski suho. Jutra nešto hladnija uz mogućnost za maglu koja se ponegdje može i dulje zadržati, a popodnevna temperatura uglavnom između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Vjerojatno će i novi tjedan početi mirno s temperaturom primjerenom listopadu.

 

 

NAjčitanije