TJEDNA PROGNOZA: Kristijan Božarov otkriva što nas čeka idućih sedam dana

Autor zagorje.com
Kristijan Božarov

U utorak je dnevna temperatura oko desetke ili malo iznad, a ni u srijedu nema neke bitnije promjene vremena. I dalje će dominirati suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Ni temperatura zraka neće imati neke velike skokove, ostaje relativno toplo. Zbog vedrije noći će nam jutarnja temperatura biti uglavnom između -2 i 2 pa može biti slabog mraza, a najviša dnevna oko 12 Celzijevih stupnjeva.

Četvrtak nam donosi izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja. Čini se da bi bilo stupanj-dva toplije, i noću i danju pa bi se dnevna temperatura mogla popeti i do 13 stupnjeva. Imat ćemo laganu južinu koja bi se vjerojatno trebala nastaviti i tijekom petka. I taj dan bi trebao proći suho sa sunčanim razdobljima i moguće još stupanj-dva višom temperaturom zraka.

Malo više oblaka očekujemo tijekom vikenda. Pritom mjestimice možda padne i malo kiše, zasad se čini vjerojatnije u nedjelju nego subotu, ali treba još pratiti. U svakom slučaju to izgleda kao jedna mala i bezazlena promjena vremena koja neće bitno narušiti ugodne dane. Jutarnja temperatura malo viša, a dnevna bez veće promjene, u nedjelju malo hladnije jer će zapuhati sjeverni vjetar.

U ponedjeljak se zadržava slično vrijeme uz kombinaciju oblaka i sunčanih razdoblja. Čini se da temperatura zraka ni u sljedećem tjednu nema namjeru postati zimska, ostaje relativno blago vrijeme.