Tjedna prognoza Kristijana Božarova: Evo što nas čeka idućih 7 dana

Autor zagorje.com
božarov.jpg

Po svim prognostičkim materijalima i sljedećih tjedan dana nastavlja se u više-manje ljetnom tonu. Jedna kratka promjena dolazi u četvrtak, ali nakon toga opet dosta dobri i blagi dani. Vinogradari i poljoprivrednici će sigurno biti zadovoljni ovakvim prognozama.

Čini se da nam i srijeda donosi solidne vremenske prilike. Jutro će biti ugodno, a danju pretežno ili djelomično sunčano i suho. Puhat će povremeno umjeren, mjestimice i pojačan jugozapadni vjetar uz najvišu temperaturu blizu 30 Celzijevih stupnjeva. Krajem dana sve više oblaka, a ne može se potpuno isključiti mogućnost za koji pljusak.

Kratkotrajna promjena vremena tijekom četvrtka donijet će nam više oblaka, mjestimičnu kišu ili pljuskove i okretanje vjetra na umjeren sjeverac. Čini se da je promjena brza pa bi tijekom dana moglo biti i malo sunca. Temperatura zraka između 20 i 24°C.

Već u petak opet očekujemo uglavnom suho i djelomično sunčano vrijeme. Ujutro mjestimična magla, a tijekom dana sasvim ugodno uz lagani vjetar sjevernih smjerova i dnevni maksimalac oko 24 ili 25°C.

Za vikend prognoza izgleda većinom povoljna. Oba dana bi nam trebala donijeti uglavnom suho i djelomično sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom. Ponovno će okrenuti na južinu pa će puhati povremeno umjeren jugozapadnjak. Jutra ugodno svježa, a dnevna temperatura ponovno preko 25 Celzijevih stupnjeva. Naravno, treba još tijekom tjedna pratiti prognozu za vikenda da se ne bi nešto promijenilo.