Tjedna prognoza Kristijana Božarova: Evo što nas čeka idućih 7 dana

Autor zagorje.com
božarov.jpg

Praktički smo puna dva mjeseca imali povoljno vrijeme uz obilje sunca i topline, još tamo od Velike Gospe pa sve do prošle subote. Temperatura zraka je u prošlom tjednu bila čak i preko 25 Celzijevih stupnjeva. Značajnija promjena stigla je u nedjelju - kiša i hladnoća uz temperaturu samo oko 10 stupnjeva. U novom tjednu vrijeme će biti nešto svježije, osobito u prvoj polovici tjedna. Kako se bližimo vikendu tako će opet zajužiti i zatopliti. Nikakva dugotrajna i jaka hladnoća još nije u planu. Opširnije o prognozi u nastavku.

Tijekom srijede se nastavlja uglavnom suho vrijeme. Bit će mjestimične magle i niskih oblaka koji se mogu i dulje zadržati. Tijekom dana može biti i sunčanih razdoblja, vjerojatnije sredinom dana. Temperatura zraka bez veće promjene ili stupanj viša.

U četvrtak bi trebalo zajužiti. Jutro će i dalje biti prohladno uz moguću maglu i niske oblake, ali tijekom dana bi uz jačanje jugozapadnog vjetra trebalo biti i nešto sunca. Temperatura zraka u popodnevnim satima u porastu, osobito u sunčanijim mjestima.

U petak i dalje većinom suho i toplo vrijeme uz sunčana razdoblja. Nastavlja se dotok toplog zraka pa će temperatura zraka biti iznadprosječna. Ujutro oko ili malo iznad 10°C uz moguću maglu, a danju ćemo vjerojatno prijeći 23 Celzijeva stupnja. Može biti i pojačanog jugozapadnog vjetra.

Subota će biti nešto promjenjivija. Čini se više oblaka uz sunčana razdoblja, a postoji mogućnost i za kratkotrajnu kišu. Temperatura zraka samo malo niža, i dalje bi ostalo dosta toplo za doba godine.

I u nedjelju izmjena oblaka i sunca, a ne može se sasvim isključiti mgućnost za nalet kratkotrajne kiše. Temperatura noću od 7 do 11, a danju između 18 i 20 stupnjeva. Čini se slično i tijekom ponedjeljka.