Tjedna prognoza Kristijana Božarova: Evo što nas sve čeka do ponedjeljka

Autor zagorje.com
božarov.JPG

Tijekom srijede postupno dolazi sve više oblaka. Veći dio dana bi trebalo biti suho, vjerojatno uz kraća sunčana razdoblja. Zapuhat će slab do umjeren, krajem dana mjestimice i jak jugozapadni vjetar. Temperatura će ujutro biti u minusu, a tijekom dana će polako popustiti pa bi do večeri trebalo značajnije zajužiti.

Četvrtak nam donosi južinu uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. Bit će dosta oblaka, mjestimice može pasti i malo kiše, osobito krajem dana. Temperatura veći dio dana između 5 i 10 stupnjeva u plusu.

U noći na petak okreće na sjeverac pa će temperatura zraka biti u padu. To znači da će u petak vrijeme biti hladnije, a kiša bi mogla prijeći u susnježicu i snijeg. Teško je u ovom trenutku prognozirati koliko bi moglo pasti snijega, to ćemo moći tek dan-dva prije promjene. No. čini se da će oborine tijekom dana postupno prestati pa zasad nije u planu neka veća količina.

I u subotu se nastavlja hladno vrijeme. Dan bi trebao proći suho uz kombinaciju oblaka i sunčanih razdoblja, ali će to biti zubato sunce. Jutarnja temperatura između -7 i -4, a najviša dnevna oko ili malo iznad nule.

Slično vrijeme bi se trebalo nastaviti i u nedjelju. Suho i hladno uz djelomično sunčana razdoblja, ali će se nastaviti zimske temperature zraka. Noću i ujutro od -9 do -4, a danju bismo trebali mjeriti između 0 i 3 stupnja u plusu.

Neke veće promjene nema u najavi ni za ponedjeljak. I dalje većinom suho i prohladno vrijeme, ali će hladnoća ipak malo popustiti pa bi moglo biti stupanj-dva toplije.