Tjedno policijsko izviješće


Prošli je tjedan na području Policijske uprave krapinsko-zagorske zabilježeno 14 kaznenih djela, od čega po tri teške

8354f877-72e4-480a-b90d-1e276e06a1a3.jpg


Prošli je tjedan na području Policijske uprave krapinsko-zagorske zabilježeno 14 kaznenih djela, od čega po tri teške krađe, krađe i uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedna povreda dužnosti uzdžavanja, teška tjelesna ozljeda, prijetnja, nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari i protuzakonit lov.

Od ostalih slučajeva zabilježen je jedan pokušaj samoubojstva, jedna nesreća na radu s teškim tjelesnim ozljedama i jedan pronalazak nestale osobe s teškim tjelesnim ozljedama.

Buknula su dva požara, jedan na građevini i jedan na prometnom sredstvu.
Policija je podnijela 11 prekršajnih prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, 11 zbog obiteljskog nasilja i po jednu zbog kršenja Zakona o strancima, Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju opojnih droga.

Dogodilo se 10 prometnih nesreća. U četiri su osobe lakše povrijeđene, a šest je prometnih nesreća prošlo samo s materijalnom štetom. Kod tri sudionika prometnih nesreća utvrđena je prisutnost nedozvoljene količine alkohola u krvi.

Tijekom vikenda, policijski su službenici obavljajući redovite zadaće evidentirali ukupno 106 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega se 10 prekršaja odnosi na alkohol, a 28 na nepropisnu brzinu. Rekorder vikenda napuhao je 3,50 promila.

NAjčitanije