Trakošćan: Prva škola mladih filatelista

Autor

U Trakošćanu, biseru Hrvatskog zagorja ovog vikenda, 21. i 22. listopada održat će se jedinstvena manifestacija Prva ško

p_359519trakoscan.jpg
U Trakošćanu, biseru Hrvatskog zagorja ovog vikenda, 21. i 22. listopada održat će se jedinstvena manifestacija Prva škola mladih filatelista. Za ovaj edukativni i kulturni projekt koji su u općini Bednja pokrenuli, kako bi mlade otrgnuli od ovisnosti vlada veliko zanimanje I prijavljeno je preko stotinu polaznika uzrasta od 1. razreda osnovne škole do 3. razreda gimnazije.

Nakon mnogih radionica, u galeriji dvorca Trakošćan u subotu, 21. listopada u 17 sati otvorit će se zajednička izložba pod nazivom Hrvatska moja domovina. Posjetitelji će moći uživati i u izložbi poštanskih atrakcija, vidjeti poštara konjanika koji će prenijeti poštu iz Trakošćana u Bednju, poštare u odorama iz 18. 19. i 20. stoljeća te puštanje balona i goluba pismonoše.

Prvu filatelističku školu u Trakošćanu podupiru Općina Bednja, Hrvatski filatelistički savez, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i mnogi drugi.
NAjčitanije