Treba stati na kraj vikend vandalima

Učestalo devastiranje javnih površina u centru Stubičkih Toplica, posebno u dane vikenda, nagnalo je načelnika Stubičkih

p_895450stubaki_park.jpg
Učestalo devastiranje javnih površina u centru Stubičkih Toplica, posebno u dane vikenda, nagnalo je načelnika Stubičkih Toplica, Vladimira Bosnara da na posljednju sjednicu Poglavarstva pozove načelnika donjostubičke Policijske postaje, Darka Bakrana.


Neki bi uzeli stvar u svoje ruke

-Na polomljene klupe, koševe za smeće i rasvjetna tijela, uništene sadnice i tegle s cvijećem nailazimo nakon svakog vikenda, već nekoliko mjeseci. Ponašanje vandala prevršilo je svaku mjeru i građani su s pravom revoltirani, no problem je što su neki zaprijetili da će, kad već policija ne može riješiti problem, uzeti stvar u svoje ruke i sami se obračunati s prekršiteljima- rekao je Bosnar.
Osim što nagrđuju sam izgled mjesta koje je prošle godine proglašeno najljepšim manjim mjestom u kontinentalnoj Hrvatskoj, prijestupnici stvaraju veliki trošak Općini koja umjesto neotkrivenog počinitelja mora sanirati štetu iz općinskog proračuna.

Kao da je prošao valjak

-Nije im dosta da samo skinu koševe za smeće s njihovih postolja, nego onda još skaču po njima, tako da izgledaju kao da je preko njih prešao valjak. Trenutno se 28 koševa nalazi na popravku, a cijena jednoga je 750 kuna, ostale troškove da i ne spominjem- zorno je predočio načelnik Bosnar.

Načelnik Bakran istaknuo je pak kako je s početkom turističke sezone, toplički boby maksimalno angažiran i uključen u aktivnosti kako bi stanje sigurnosti bilo što povoljnije.

-Činjenica je da su Stubičke Toplice turističko mjesto koje u odnosu na neka druga mjesta ima intenzivniji noćni život, posebno tijekom vikenda, pa su i problemi učestaliji. Otkako smo detektirali problem rad kontakt policajca na području Općine je intenziviran posebno u poslijepodnevnim i noćnim satima tijekom vikenda. Isto tako činjenica je da pritužbi osim od strane načelnika Općine i predsjednika Vijeća, nismo imali, no spremni smo za suradnju jer činjenica je da problem postoji i mi ćemo ga nastojati što prije riješiti- istaknuo je Bakran.

Dodao je kako je unatoč svemu, u odnosu na prošlu godinu, stanje sigurnosti, na području Općine povoljnije. Bitno je smanjen broj prekršaja, prometnih nesreća, kaznenih dijela, a nije bilo niti većih narušavanja javnog reda i mira.


NAjčitanije