Treća lažna dojava o trovanju klorom

Autor

Treća lažna dojava o navodnom trovanju klorom u Termama Tuhelj još nije poslovno uzdrmala to najsuvremenije kupalište tz

p_619601terme tuhelj (640 x 480).jpg
Treća lažna dojava o navodnom trovanju klorom u Termama Tuhelj još nije poslovno uzdrmala to najsuvremenije kupalište tzv. kontinentalne rivijere, no, kao što je poznato, sto puta izgovorena laž s vremenom se počinje percipirati kao istina.


Zaključak je to zagorske javnosti koja je zgranuta posljednjim lažnim slučajem trovanja klorom, u “zagorskom Čatežu”, lansiranom nakon jučerašnjih problema s disanjem jednoga bračnoga para iz Zagreba, izazvanih kupanjem u bazenima Terma.

Javivši se kasno navečer liječniku, s lakšim tegobama koje sad pripisuju alergiji, sami su izrazili sumnju da je “to od klora”, o čemu su se raspitivali i kod spasioca na bazenima. Liječnik je postupio po propisu koji nalaže da se svaka sumnja u trovanje mora prijaviti policiji, nakon čega je krenuo sad već uobičajen spektakl.

Na bazene je odmah upućena ekipa krim policije, inspekcija i stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo, koji su zaključili da su izašli bez razloga.

Na bazenima se, naime, stalno mjeri razina klora, koja je i ovaj put bila niža od graničnih vrijednosti. Isto su zaključili i stručnjaci napravivši propisane analize.

Inače, krenuli su i šaljivi komentari. Kako su Terme u vlasništvu slovenske tvrtke, neki pričaju o sabotaži s političkim ciljevima. Prvi slučaj lažnog trovanja je, naime, išao na štetu dvojice dječaka, a prema nekima namjera je bila lansirati priču da “Slovenci truju hrvatsku djecu”.


U 2 mjeseca tri lažna trovanja

Prvi slučaj lažnoga trovanja dogodio se prije dva mjeseca (mala braća koja su satima bila u jacuzziju). Uslijedio je još jedan, dan-dva poslije (žena koja ima astmu). Ovo je treći slučaj (par s alergijom)

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije