Tri godine i tri mjeseca za sačmu u trbuh

Dragutin Posarić - Cifrek (42) iz Mača je na zlatarskome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 3

p_372737posar.jpg
Dragutin Posarić - Cifrek (42) iz Mača je na zlatarskome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 3 godine i 3 mjeseca zatvora za pokušaj ubojstva supruge Višnje i dovođenja u opasnost njihova dva sinčića.

Za pucanje u suprugu Dragutinu su dosuđene 3 godine, a za dovođenje opasnost vlastite djece koja su sjedila kraj majke za vrijeme pucanja, zaradio je još 6 mjeseci. Skupna mu je kazna umanjena za tri mjeseca.

Posarić je 18. veljače prošle godine u obiteljskoj kući u Maču iz puške sačmarice dvaput gađao Višnju. Prvi ju je hitac pogodio u trbuh dok je drugi završio u zidu sobe. Te zimske večeri Posarić je bio teško pijan (popio je litru rakije) i ljubomoran na suprugu jer ju je ujutro zvala djelatnica sa Zavoda za zapošljavanje kako bi joj ponudila posao.

Dvostruko samoopaljenje

Prema ranijem iskazu supruge Višnje, Dragutin nije želio da se ona zaposli iako su živjeli na rubu egzistencije i oboje su bili bez posla. Dragutin je pak svu krivnju svaljivao na suprugu koja je, rekao je, svo vrijeme njihova braka bila pod utjecajem svoje majke koja im se poprilično miješala u brak.

Posarić - Cifrek je tijekom suđenja više puta negirao, a što mu sud nije povjerovao, da djeca nisu bili u sobi dok je pogodio ženu. Puška je po Posarićevu pričanju sama opalila dok ju je pokušao sakriti od policije koju je pozvala njegova žena. Tu priču sud je ocijenio neživotnom i neistinitom i priklonio se iskazu lakše ozlijeđene Višnje.

Na preporuku sudskog vještaka za psihijatriju, sud je Posariću odredio i obvezno psihijatrijsko liječenje u penalnim uvjetima. Produžen mu je i pritvor zbog opasnosti da ne počini slično djelo.




NAjčitanije