Tribina i predstavljanje knjige Brune Šimleše “A što kad se netko naš razboli“

Sutra u Konjščini

PXL_210922_95773810.jpg

Udruga grofovije Konjski i Grupa za potporu oboljelima od malignih bolesti i njihovim obiteljima, uz pokroviteljstvo Općine Konjščina, u srijedu, 9. listopada u Konjščini organiziraju predstavljanje knjige, autora Brune Šimleše “A što kad se netko naš razboli“. Uz autora, knjigu će predstaviti doktorica Sanja Kovačić, a događanje će nastupom obogatiti grofice grofovije Konjski i ŽVS Kušlec.

Predsjednica Udruge grofovije Konjski Jasna Lugarić rekla je kako je poruka susreta da se brinemo o svojem zdravlju i da se brinemo o ljudima koji obole, da im budemo potpora jer nekad ne znamo ni sami koji nas problemi mogu snaći, te da si pomažemo i da se razumijemo.

- Pozvali smo sve zainteresirane, mislim da je to tema koja polako pogađa sve nas, iako mi nismo bolesni, imamo nekoga tko je bolestan pa da se moramo brinuti o njemu. Odlučili smo se za ovaj susret u listopadu jer je to mjesec obilježavanja Ružičaste vrpce, a osim predstavljanja knjige Brune Šimleše, bit će tu i panel, odnosno neka mala tribina. Osim njega, knjigu će predstaviti neurologinja Sanja Kovačić, a bit će tamo i internist Nino Budinski, koji će objasniti ono drugu stranu - što i kako kada čovjek oboli. Bruno Šimleša pristupa objašnjenju s jedne strane, a oni će o stanju bolesti, kud se mora ići i slično pojasniti s medicinske strane, dok će publika moći postavljati pitanja – istaknula je Lugarić. 

Šimleša je poznat po tome da puno pomaže onkološkim bolesnicima, a preporuku za njega dobili su iz Zagreba iz Udruge “Samo za nju”, jer on pomaže ženama koje su oboljele od raka dojke. Lugarić je dodala kako ih u svemu podržava i načelnica Anita Curiš Krok koja je aktivno sudjelovala u svemu i dogovorila s Brunom Šimlešom da dođe. 

Predstavljanje knjige započet će plesovima grofica Konjskih i pjesmom ŽVS Kušleci, tako da se ljudi mogu opustiti i osjetiti toplu atmosferu, a događanje će podržati i saborska zastupnica i načelnica Anita Curiš Krok. 

– Veselim se ovom susretu i pozivam sve zainteresirane da dođu u čim većem broju. Podržavam svaku takvu inicijativu jer je važno naglašavati o bolesti i prevenirati kako bi se broj oboljelih smanjio te kako bi postotak izlječenja bio veći. Važno je isto tako biti hrabar, pomoći i podržati onoga tko je bolestan – naglasila je Curiš Krok. 

Predstavljanje će se održati u KITIC-u 18.30 sati, a moderator će biti Ana Kruhak. 

 

NAjčitanije