Trojka otela sumještanina, prebili ga i uzeli mu novac

Autor

Pravi razbojnički prepad dogodio se u subotu poslije podne u Maču. Trojica muškaraca iz okolice Mača: Željko Švenda (26)

p_977305policajac.jpg
Pravi razbojnički prepad dogodio se u subotu poslije podne u Maču. Trojica muškaraca iz okolice Mača: Željko Švenda (26), Zdravko Bukvić (40) i Ivan Herceg (60) zajedno su se uputili do 43-godišnjeg sumještanina Drage Culjaka (43) i napali ga.


Prvo su ga ugurali u »fiat«, kojim su se dovezli do Culjaka, odvezli do jedne vikendice gdje su nesretnog Dragu izudarali rukama i nogama i oduzeli mu 2500 kuna. Culjak je događaj prijavio policiji, a razbojnici su ubrzo uhićeni i privedeni u policiju.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu naređeno je da se pretraže njihovi automobili, kuće i ostale prostorije. Tom je prilikom kod Ivana Hercega pronađena ručna bomba M-75, pet komada streljiva, jedan upaljač za ručnu bombu i dijelovi odjeće orobljenog Culjaka.

Protiv Švende, Bukvića i Hercega podnijete su kaznene prijava zbog osnovane sumnje da su počini razbojništvo, protupravno oduzeli slobodu Culjaku i prema njemu se nasilnički ponašali. Herceg je »zaradio« i prijavu za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari. U dogovoru s državnim odvjetništvom sva trojica su pušteni kućama.
NAjčitanije