Turisti napuštaju Hrvatsku, najveće gužve na GP Macelj

Zbog stavljanja Hrvatske na crvene liste, turisti odlaze iz Hrvatske, a najveće su gužve na graničnim prijelazima sa Slovenijom

macelj.JPG

Zbog stavljanja Hrvatske na crvene liste, turisti su već počeli odlaziti iz Hrvatske. Nekoliko zemalja, i to onih iz kojih nam dolazi najviše turista, stavilo je Hrvatsku (ili neke njezine dijelove) na crvene liste. Radi se o Austriji, koja je prva proglasila Hrvatsku rizičnom zemljom, a Njemačka je danas na crvenu listu stavila dvije dalmatinske županije - Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku. Slovenija će Hrvatsku danas staviti na crvenu listu, a BBC javlja da bi isto danas poslijepodne mogla učiniti i Velika Britanija, prenosi Index.hr.

Najveće su gužve na graničnim prijelazima sa Slovenijom, posebno na graničnom prijelazu Macelj, kao i na cestama prema Maclju. Teretna motorna vozila isključuju se iz prometa već na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Krapina, javlja HAK.

Pojačan je promet i na Istarskom ipsilonu prema GP Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu i pojedinim graničnim prijelazima.

Na graničnim prijelazima Macelj, Plovanija i Kaštel stvorile su se kilometarske kolone i čeka se više od sat i pol. Kolona teretnih vozila na Maclju je ogromna i čeka se preko tri sata. Gužve su i na granici prema BiH, gdje se također čeka oko sat i pol. Na graničnim prijelazima s Mađarskom je situacija obrnuta - nema čekanja na izlaz iz Hrvatske, ali se na ulaz u Hrvatsku čeka oko pola sata.

Glasnogovornik slovenske vlade za pandemiju covida-19 Jelko Kacin najavio je da će Slovenija tijekom popodnevne sjednice staviti Hrvatsku na crvenu listu zemalja, što znači 14-dnevnu karantenu po povratku, donis Index.hr.

NAjčitanije