Turističke zajednice Biser i Srce Zagorja predstavile projekt digitalizacije turističke ponude

Autor rj/sp

Novo tehnološko rješenje namijenjeno svima koji namjeravaju istražiti ljepote Hrvatskog zagorja

IMG_4377.JPG

Turističke zajednice Biser Zagorja i Srce Zagorja na Agroturizmu Kos u Svetom Križu Začretju predstavile su projekt digitalizacije turističke ponude područja na kojem djeluju.

Radi se o turističkoj platformi TourExplorer, odnosno portalu Zagorje Trevel, napravljenima uz pomoć tvrtke Orioly. Platforma gostima omogućava jednostavnu pretragu turističke ponude na području Zagorja te online rezervaciju i plaćanje.

Karolina Hostić, direktorica TZ Srce Zagorja, kaže da je projektom pokrivena gotovo jedna trećina turističke ponude Hrvatskog zagorja. - Ponuda kontinentalne Hrvatske je idealna za razvoj cjelogodišnjeg turitzma, stoga su Biser Zagorja i Srce Zagorja odlučili zajedno pokrenuti projekt, uvesti novo tehnološko rješenje, namijenjeno svima koji namjeravaju istražiti ljepote Hrvatskog zagorja. Portal je u funkciji, na njega se može pristupti s web stranica turističkih zajednica – rekla je Hostić.

Tatjana Petranović Capar, direktorica TZ Biser Zagorja istaknula je kako su u raznovrsnu ponudu poput smještajnih kapaciteta, gastro i eno ponude, aktivnog odmora, wellness ponude uključeni i Muzeji Hrvatskog zagorja koji predstavljaju veliko kulturno bogatstvo ovog kraja. - Tijekom svog boravka u Zagorju posjetitelji putem skeniranja QR koda mogu dobiti konkretne informacije o gastro i eno ponudama, kulturnim manifestacijama, wellness ponudama, događanjima i drugim sadržajima – pojasnla je.

Mladen Hercigonja načelnik Tuhlja i predsjednik TZ Biser Zagorja istaknuo je kako je projekt uz Istru i Moslavinu sada implementiran i na području Hrvatskog zagorja. - Izuzeto sam zadooljan ovim projektom, živimo u digitalno doba i svakako će to olakšati turističku ponudu svih naših sadržaja – rekao je Hercigonja.

Načelnik Bedekovčine Darko Ban pohvalio je projekt i istaknuo da je zadovoljan odrađenim te da se nada da će i drugi slijediti ovaj primjer. Predstvljanju projekta prisustvovala je i načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković te načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos.

 

 

NAjčitanije