TURIZAM-Servisi dobrodošlice županijske Turističke zajednice

Kako bi se strani turisti što ugodnije osjećali već pri samom ulazu u Hrvatsku i dobili sve potrebne informacije, pobrin

macelj.jpg

Kako bi se strani turisti što ugodnije osjećali već pri samom ulazu u Hrvatsku i dobili sve potrebne informacije, pobrinula se Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, te je i ove godine uz državnu granicu na Macelju organizirala Servis dobrodošlice.

U servisu koji će raditi do početka rujna, zaposleno je 17 redovnih studenata s područja Zagorja, s navršenih 18 godina, koji se, uz opće znanje o turističkoj ponudi županije, ali i Hrvatske, služe njemačkim i engleskim jezikom.

Studenti su podijeljeni u dvije grupe, prva u kojoj radi osmero studenata započela je s radom u lipnju i radit će do polovice srpnja, dok će druga grupa nastaviti s radom do početka rujna.

Radno vrijeme Servisa dobrodošlice je od 6 sati ujutro do ponoći, a studenti rade u dvije smjene.

-Cilj nam je da se turisti, čije je krajnje odredište more, ugodno osjećaju pri samom dolasku u Hrvatsku te da se malo zadrže i u našoj županiji. Tako studenti uz auto-karte, prospekte o turističkim mjestima na moru, razne cjenike, ove godine dijele i jedan na kojem se nalaze sve potrebne informacije o turističkim destinacijama u Zagorju- saznajemo od direktorice TZ Krapinsko-zagorske županije, Kornelije Vnučec.

Odličan posao

S prvim velikim valom turista koji su u Hrvatsku ušli ovog vikenda i posao studenata postao je naporniji jer trebalo je odgovarati na mnogobrojne upite vezane uz dovršetak autoceste prema moru, cijene cestarina, najbližu benzinsku crpku ili odmorište, broj kilometara do željenog odredišta, itd.

-Posao nije pretežak, no uvjeti rada nisu uvijek najbolji, posebno za vrijeme velikih vrućina, odnosno većih gužvi kada je i koncentracija ispušnih plinova automobila veća. Honorar koji iznosi 25 kuna po satu doista je odličan i zato vrijedi malo i pretrpjeti. U svakom slučaju volimo pomoći ljudima koji su nam zahvalni na pruženim informacijama- doznajemo od Gorana Družineca iz Krapine, studenta Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu i Doroteje Lisak iz Gornje Stubice, studentice Fakulteta za turistički i hotelski menadžment u Zaboku.
I reakcije turista na Servis dobrodošlice, posebno onih koji su Hrvatsku posjetili prvi puta, vrlo su pozitivne te su mnogi od njih, prema riječima Kornelije Vnučec, po povratku svojim domovima zvali ured Turističke zajednice i zahvaljivali na pruženoj pomoći.

Granična policija

Osim ljubaznih studenata, turisti su oduševljeni i profesionalnošću te uljudnošću naših graničnih policajaca. Da su doista iznimno susretljivi uvjerila se i naša reporterska ekipa kojoj su dali sve nužne informacije, našavši vremena za nju usprkos nevjerojatnoj gužvi koja se stvorila protekli vikend na Macelju.

Dečki, svaka čast!


NAjčitanije