U centru Krapine moguće parkiranje na 2 sata, a na parkiralište kod groblja uvedena naplata

Autor sp

Parkirna karta sada se može u centru grada odnosno u prvoj zoni, produžiti sa 60 na 120 minuta, a u drugoj zoni umjesto 120 moći će se parkirati na 180 minuta

parkiranje

Krapinsko Gradsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo prvi rebalans gradskog proračuna. Proračun je uvećan za 5,2 milijuna kuna te sada iznosi 51 milijun kuna. Na prihode i primitke samog Grada odnosi se 44,2 milijuna kuna, a na vlastite namjenske prihode proračunskih korisnika 6,8  milijuna kuna. Što se tiče prihoda, najveće povećanje se planira od poreza na dohodak, više od 2 milijuna kuna, navodi gradonačelnik Zoran Gregurović. U proračun su uključena i sredstva odobrena na brojnim natječajima na koje se Grad prijavio, a povećana su i primjerice sredstva za održavanje komunalne infrastrukture.


Jedna od važnijih odluka koju su donijeli gradski vijećnici jest izmjena odluke o uređenju prometa te organizaciji i načinu parkiranja. – Te su odluke zapravo vezane jedna uz drugu. Slijedom brojnih primjedbi koje smo primali, da se u centru grada može parkirati na maksimalno jedan sat, odlučeno je da se omogući parkiranje još jedan dodatni sat. Parkirna karta sada se može u centru odnosno u prvoj zoni, produžiti sa 60 na 120 minuta, a u drugoj zoni umjesto 120 moći će se parkirati na 180 minuta – pojasnio je gradonačelnik Zoran Gregurović. No, kada se ušlo u tu tematiku, uočen je još jedan problem što se parkiranja u Krapini tiče te je donesena odluka kojom se pokušao riješiti.

– Naime, na parkiralištu kod gradskog groblja do sada nije bilo naplate parkiranja. No događalo se da su građani koji rade primjerice u Zagrebu ili drugdje, ostavljali gore automobile parkirane cijeli dan, pa su u vrijeme sprovoda ljudi koji su dolazili na sahrane imali problema, jer su parkirališta već od ranije bila puna – upozorio je gradonačelnik. Stoga se uvodi naplata na parkiralište kod groblja i to radnim danom, odnosno od ponedjeljka do petka od 7 do 14 sati. – Za sve koji idu na posao drugdje ili u centar, imamo dosta besplatnih parkirnih mjesta, oko njih 57 u Ulici Matije Gupca, primjerice, koja su poluprazna kroz cijeli dan. Osim toga, od najsjevernijeg dijela te ulice do Trga Ljudevita Gaja ima samo 5 minuta pješke. Ima i parkiralište nasuprot benzinske pumpe i druga besplatna parkirališta koji su na području grada. Svi koji će nakon 14 sati dolaziti na sprovode imat će besplatno parkiranje, neće biti naplate, a isto tako vrijedi pravilo kao i na drugim parkiralištima, da je prvih 15 minuta je besplatno. Nadam se da ćemo na taj način malo olakšati situaciju što se tiče parkiranja u vrijeme kada su spovodi – zaključuje Gregurović.

 

 

NAjčitanije