"U gradskoj upravi caruje nepotizam“

Autor


Zabočka podružnica Hrvatske stranke prava obratila se priopćenjem kojeg potpisuje predsjednik podružnice Đino Sinkovi

p_207594didara12.jpg

Zabočka podružnica Hrvatske stranke prava obratila se priopćenjem kojeg potpisuje predsjednik podružnice Đino Sinković. Priopćenje objavljujemo u cijelosti i originalu.


„Dana 02.10.2006.g. održan je sastanak Hrvatske Stranke Prava, podružnica Zabok.

-na sastanku se stranci pridružilo pet novih članova, te je doktor Marušić Zvonko jednoglasno izabran za dopredsjednika podružnice HSP-a Zabok.
-na sastanku se razmatralo o stanju nakon izbora u gradu, tj. radu gradske vlasti grada Zaboka
-Donešeni su zaključci:
1. da u gradskoj upravi caruje nepotizam i nerad u smislu da gradska vlast nema smisla za zahtjeve većine svojih građana
2. HSP se protivi otvaranju političke firme „Plavinka“, te u doba tržišne konkurencije i svih usluga na tržištu, smatra upitnom funkcioniranje firme koja ide na povećanje usluga na teret građana.

3. HSP grada Zaboka traži od vlasti grada Zaboka da se prema svojim građanima na cijelom svojem području ne ponaša maćehinski; paradoks je da je grad Zabok prjatelj djece, a da Repovec i Tisanić Jarek nemaju pješačku stazu do samog centra grada, a isto vrijedi i za građane Hum Luga.

4. HSP također oštro prosvjeduje zbog gospodarske neaktivnosti na području grada, tj. svodi se na ubiranje harača i puno ispraznih riječi, dok su privatna poduzeća prepuštena sama sebi

5. Smatramo da je gradska vlast postala sama sebi svrha.
Također osuđujemo izjave tipa „ne trebamo dvoranu“ i totalno nerazumijevanje za šport općenito i budućnost mladih ljudi

6. HSP grada Zaboka traži od vlasti grada Zaboka da organizira da se kosti naših predaka iznad same gradske uprave sakupe i da se napravi zajednička grobnica, te da se na dostojanstven način obilježi to mjesto. Staro groblje se godinama prekopavalo te su kosti razbacane po Popovom brijegu

7. Isto tako tražimo da se obavijesti o smrti svojih građana prestanu stavljati po drveću i ostalim neadekvatnim mjestima, nego da se naprave za to adekvatni panoi.

8. HSP grada Zaboka izražava žaljenje zbog nekompetentnog stavljanja ljudi u upravne odbore gradskih i županijskih poduzeća i zadnje političko a ne profesionalno punjenje vatrogasne jedinice.
Nakon svega želimo reći da HSP nije stranka koja se povodi interesima pojedinaca, te nismo samo kimavci, šutjeli smo 2 godine, a pošto u Zaboku nažalost i nema oporbe vrijeme je da progovorimo u ime svojih građana.“
NAjčitanije