U 12 jedinica lokalne samouprave započeo drugi krug izbora


U 12 jedinica lokalne samouprave u našoj županiji danas se održava drugi krug izbora ili se izbori ponavljaju. Zato a

izbori33.jpg


U 12 jedinica lokalne samouprave u našoj županiji danas se održava drugi krug izbora ili se izbori ponavljaju. Zato ako živite u tim sredinama, ne zaboravite izaći na izbore.


Pred dijelom zagorskih birača ove je nedjelje drugi krug izbora, a neki od njih će morati ponoviti i izbore iz prvog kruga na nekoliko biračkih mjesta gdje su utvrđene nepravilnosti.

Tako se izbori za župana i Županijsku skupštinu ponavljaju na biračkom mjestu broj 6 (Prišlin) u Humu na Sutli koje ima 962 birača upisana u popis birača, što neće bitno utjecati na već poznate rezultate. Na istom biračkom mjestu ponavljaju se i izbori za načelnika općine i Općinsko vijeće Huma na Sutli.

Izbori se ponavljaju i na biračkom mjestu broj 4 (Razvor) u Kumrovcu koje ima 186 birača upisana u popis birača. Ponovno će se glasati za načelnika općine, pa bi onda konačno trebali dobiti i rezultate te vidjeti hoće li načelnik biti Milivoj Prekratić, kandidat koalicije HDZ-HSLS ili Dragutin Ulama, kandidat koalicije SDP-HNS-HSS.

Treće mjesto u kojem se ponavljaju izbori je Sveti Križ Začretje i to za izbor načelnika na biračkom mjestu broj 13 (Ciglenica Zagorska) koje ima 521 birača upisanog u popis birača.

Prema rezultatima s ostalih biračkih mjesta u sigurnom vodstvu (53:38 posto) je Ivan Kranjčić, kandidat koalicije SDP-HNS-ZDS ispred Miljenka Šoštarića, kandidata koalicije HDZ-HSS-ZS. Nezavisni Milan Martinić i Franjo Vukić daleko su iza njih.

Drugi krug


Drugi krug izbora gledat ćemo u jednom gradu i osam općina.

Donja Stubica naš je jedini grad u kojem će se birači morati dva puta ukazati na biračkim mjestima. Za mjesto gradonačelnika u drugom krugu bore se Juraj Srebačić ispred HDZ-a koji je u prvom krugu dobio 37,14 posto glasova i nezavisni kandidat Zvonimir Lendrec kjoi je dobio 26,85 posto.

U Bedekovčini će u drugom krugu snage odmjeriti Rajko Vidiček (SDP-HNS) i Željko Odak (HDZ-HSS-ZS-HSLS). Vidiček je u prvom krugu dobio 41,12 posto glasova, a Odak 24,78 posto.

U Gornjoj Stubici imamo dvoboj HSS-ovca Željka Lisaka i HNS-ovca Marijana Svibena. Lisak je u prvom krugu imao veliku prednost s 47,64 posto osvojenih glasova, nasuprot 20,73 Svibenovih posto.

Jesenje koje je u prvom krugu imalo najveći odaziv birača u drugom se krugu odlučuje između Ivana Maligeca (HNS-HSS) i Ivana Malogorskog (HDZ-ZS). Maligec je u prvom krugu imao prednost ispred Malogorskog 47,57:43,48 posto.

U Konjščini je pak rezultat prvog kruga bio puno uvjerljiviji. Mirko Krznar (HDZ-HSS) osvojio je 44,03 posto glasova, a Mara Loborec (HSU-HNS) 26,05 posto. U međuvremenu SDP čiji je kandidat ispao iz utrke svojim je glasačima preporučio da glasuju za Loborec.

U Krapinskim Toplicama u drugi krug ušli su Vladimir Huzak (SDP-ZDS) s 45,08 posto osvojenih glasova i Damir Plečko (HDZ-ZS-HSS) s 34,46 posto.

U Petrovskom nakon prvog kruga u vodstvu je s 45,04 posto osvojenih glasova Željko Presečki (HNS-HSU), dok je Ivan Šanjug (HDZ-HSS-ZDS) osvojio 42,27 posto glasova. Tko će biti načelnik odlučuje drugi izborni krug.

U Velikom Trgovišću u drugom se krugu bore dva kandidata koja znaju kako je to sjediti u načelničkoj fotelji. Stjepan Pavliša (SDP-HSS) stekao je prednost s 35,73 posto glasova ispred Zdravka Vutmeja (HDZ-HSLS-ZS) koji je dobiio 27,33 posto glasova. Između dva kruga Vutmeja su potpisanim sporazumom podržali ZDS, HSU i HSZ.

Na birališta će ponovno i građani Zlatar Bistrice. Oni će se morati odlučiti tko će biti njihov načelnik, Žarko Miholić (SDP-HNS-HSU) koji je u prvom krugu dobio 43,04 posto glasova ili Saša Pavlović (HSS-HDZ-ZS) koji je dobio 37,23 posto.

I dok će neki bezbrižno uživati u nedjelji, naši će sugrađani u devet gradova i općina birati ljude koji će ih voditi iduće četiri godine. U tri općine na tri biračka mjesta izbori će se ponoviti.

Zato ne zaboravite izaći na izbore. Jednako su važni kao i oni prije dva tjedna.

Prvi neslužbeni rezultati oko 20 sati

NAjčitanije