U komi nakon udarca tijekom policijskog ispitivanja

Autor

Davor Latin (37), pomoćnik zapovjednika Policijske postaje u Zlatar Bistrici zadržan je na 48 sati zbog mogućeg utjecaja

p_332146potjera_matic.jpg
Davor Latin (37), pomoćnik zapovjednika Policijske postaje u Zlatar Bistrici zadržan je na 48 sati zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Latin je priveden zbog nanošenja teških ozljeda Gabri Prišćanu (51), osumnjičenom za prijetnju i napad na svoju susjedu u Klimnu kod Konjščine Anu Starinec (82).


Prišćan koji je uhićen u ponedjeljak navečer priveden je u postaju u Zlatar Bistrici iste večeri i zadržan je do otrežnjenja. U utorak tijekom krim obrade Latin ga je udario šakom u grudi pri čemu je Prišćan udario glavom o metalni ormar. Pozlilo mu je, operiran mu je hematom na mozgu i u Kliničkoj bolnici Sestra milosrdnica bori se za život i u dubokoj je komi.

Policajac Latin, koji je u međuvremenu suspendiran i udaljen s dužnosti, danas je ispitan u istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda. Vidno potresen, u nazočnosti svog branitelja Ante Pecirepa branio se šutnjom, a na prijedlog državnog odvjetnika sutkinja Ljiljanka Maletić odredila mu je zadržavanje. Kako smo neslužbeno doznali, Latin dosad nije imao nikakvih incidenata u službi.

- Gabro si je volio popiti, no nije bio agresivan. Nikoga dosad nije istukao i nije bio nasilan kako pišu u novinama. Susjeda zbog koje je završio na policiji drugi se dan vani šetala jer joj, kako sam čula, nije ništa, a on leži u bolnici i teško da će se probuditi iz kome. Pa da ju je i lupio, u policiji su ga nisu smjeli tući. Za to postoji zakon i on bi već nekako bio kažnjen - ispričala nam je Gabrina supruga Jasenka Priščan.

Poput mnogih zagorskih svađi i ova između Gabre i susjede Ane, navodno, započela je zbog zemlje, odnosno puta.

- Susjeda je Gabru napala da joj je traktorom prešao preko puta, a on traktor zadnjih mjeseci uopće nije vozio. Otišao je k njoj u ponedjeljak da vidi zašto se ljuti jer su si inače bili dobri i valjda su se malo posvadili. Kad je došao doma, nije ništa pričao, ali je bio pod ‘gasom’. Navečer je policija došla po njega i odvela ga - rekla je Jasenka Priščan.

Dodala je da do srijede uopće nije znala što se s Gabrom događa, a u srijedu poslijepodne k njoj je došla policija te ju ispitivala je li suprug bio nasilan i sklon alkoholu.

- Na kraju su mi rekli da je u bolnici jer ga nisu mogli probuditi kad su ga htjeli pustiti doma. U bolnici su mi rekli da je hematom na glavi zbog kojeg je pao u komu friško zadobiven, pa sam zvala policiju i pitala je li kod njih ozlijeđen. U petak je načelnik zlatarbistričke policije poslao po mene auto pa su me na policiji ispitivali je li se moj muž nedavno s nekim posvadio i je li ga netko gurnuo.

U subotu popodne do nas je došao jedan policajac i rekao da je Gabru istukao jedan njihov djelatnik - dodala je supruga Jasenka. Unuka A. Starinec rekla je da “baka leži u krevetu i ne želi razgovarati o događaju”.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije