U Krapini traje 21. Zimska škola informatike

Autor zagorje.com

Informatičke radionice održavat će se do 10. siječnja, a ove godine okupilo se gotovo 300 polaznika i 50 –ak predavača

zimska škola informatike

U Srednjoj školi u Krapini u tijeku je 21. Zimska škola informatike sa gotovo 300 polaznika, koji će sve do 10. siječnja sudjelovati na 21 informatičkoj radionici koje održava 50 – ak predavača. Zimska škola uglavnom je namijenjena djeci i nastavnicima, no dobnih ograničenja nema te se u školi okupilo osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata, pa i onih starijih, koji  odabiru radionice prema svojim interesima i predznanju.

– Imamo ovdje na Zimskoj školi od najmanjih, početnika starih 7,8 godina, do onih koji čine trenutno svjetski vrh u informatici. Današnja djeca praktički se već rode s računalom i informatika im nije ništa nepoznato, a budući olimpijci koji se ovdje pripremaju za olimpijadu sam su svjetski vrh onoga što se u toj znanstvenoj disciplini dešava. Danas već imamo onih koji su pohađali Zimsku školu informatike, a sada su predavači, koji uče ono što su drugi njih učili – istaknuo je Alen Spiegl, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, dodavši da se Savez bori da se promijeni za današnje vrijeme nelogična činjenica da informatika u osnovnoj školi nije obavezan predmet.

Zimsku školu informatike organizira Hrvatski savez informatičara, Srednja škola Krapina i Krapinski informatički klub. Škola je za sudionike besplatna, a po završetku dobit će potvrde od Hrvatskog saveza informatičara te pohvale i nagrade.

 

NAjčitanije