U Kumrovcu obilježena 29. obljetnica smrti Josipa Broza Tita

Autor


Polaganjem vijenaca ispred spomenika pokraj rodne kuće Josipa Broza Tita u Kumrovcu, danas je u 15.05 uz zvuk vatrogas

hr-kumrovec-txt.jpg


Polaganjem vijenaca ispred spomenika pokraj rodne kuće Josipa Broza Tita u Kumrovcu, danas je u 15.05 uz zvuk vatrogasne sirene obilježena 29. godišnjica njegove smrti.

Godišnjica Titove smrti

Na komemorativnom skupu okupilo se dvjestotinjak njegovih poštovatelja, delegacije antifašističkih boraca, Društava Josip Broz Tito te SDP-a iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Potpredsjednik SABA-e Hrvatske Mirko Mećava rekao je kako u Hrvatskoj neki i dalje nastoje minimalizirati značaj antifašizma i uloge Josipa Broza nastojeći Tita i antifašističku borbu izjednačiti s ustaškom NDH i nacističkim zločincima.

- U Hrvatskoj se već mjesecima vodi hajka s ciljem kompromitiranja, diskreditiranja i proglašenja ratnim zločincem velikana naše najnovije povijesti. Čak i aktualni čelnik HHO-a opravdava zahtjeve proustaških grupa izjednačavajući ih s akcijama hrvatskih antifašista na ukidanju naziva ulica po zločincu Mili Budaku - rekao je Mećava.

Inače, središnja proslava kumrovečkog Dana mladosti i obilježavanja datuma njegova rođenja održat će se 23. svibnja i tada se u Kumrovcu očekuje više od deset tisuća ljudi.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije