„U Las Vegasu moje ime nije samo Mirta, nego je moje ime i Hrvatska“

Iz Las Vegasa javila nam se Mirta Laura Kuštan, 22 - godišnja studentica prava iz Krapinskih Toplica, koja je u Ameriku otputovala kao predstavnica Hrvatske, gdje će se 20. prosinca održati Finalni svjetski izbor Miss Universe

fotografija MIRTA.jpg

- Evo javljam se iz Vegasa gdje je toplije nego kod nas, ne previše, ali je. Grad je neprekidno obasjan svjetlima i život je stalno na vrhuncu. Trenutno smo u prvoj fazi izbora u kojoj se odrađuju službena snimanja i fitinzi. Tipkam ovo dok me friziraju, jer drugačije nemam vremena. Puno je posla i dani su dugi, ali to je dio svega i trudim se uživati u svakoj sitnici. Cure su podijeljene u manje grupe i svaka grupa ima svojeg pratitelja. U grupi sam s Australiom, Bahamas, Aruba, Srbijom i Crnom Gorom. Naša pratiteljica je Martha i obožavamo je. Brine za nas kao da smo njene. Ona nas svugdje prati i nigdje ne smijemo ići same, krećemo se samo do restorana gdje jedemo u hotelu i do prostorija za snimanje, intervje, probe haljina, šminku. Uz to, sve je puno osiguranja i tjelohranitelja koji neprekidno paze na nas. Moja cimerica je iz Australije, zove se Monika. Super je, osjećam se kao da je poznajem oduvijek. Cure su vrlo različite, ali sve su drage. Prekrasno je upoznati druge kulture i sklopiti prijateljstva. Sve je dosta drugačije nego u Hrvatskoj, ali o tome nekom drugom prilikom, kada bude više vremena. Ljudi su ovdje oduševljeni nama, stalno nam prilaze, čestitajući, slikaju se... Osjećam se savršeno i sviđa mi se što je svaka od nas posebna i upravo na taj način najbolje predstavljamo svoje zemlje i učimo o drugim kulturama. Ovo je sve jako veliko i organizacija je na vrhuncu, jer ipak ovo prati cijeli svijet. Moja obitelj me podržava na svakom koraku, kao i gospodin i gospođa Kraljević iz direkcije Miss Universe Croatia. Dati ću sve od sebe i predstaviti zemlju najbolje što mogu. Ovdje moje ime nije samo Mirta, moje ime je Hrvatska. Srdačan pozdrav iz Vegasa – napisala nam je Mirta.

Podsjetimo, nakon što je ove godine na hrvatskom izboru za Miss Universe Mirta osvojila titulu druge pratilje, nije ni sanjala da će šest mjeseci kasnije predstavljati hrvatsku ljepotu u Americi.

Naime, samo par dana prije nego što je trebalo krenuti za Las Vegas, hrvatska Miss Universe Barbara Ljiljak je pala i slomila ruku, a prva pratilja Alma Fabulić još je ranije otputovala u Kinu na višemjesečni rad, pa je na veliki izbor ljepote u SAD otputovala Mirta.

 

NAjčitanije