U OŠ Krapinske Toplice otvoren poludnevni boravak za djecu u riziku za razvoj problema u ponašanju

Autor zagorje.com

Poludnevni boravak počeo je s radom u listopadu, a specifičan je po tome što se odvija samo jednom tjedno, petkom popodne. Škola je osigurala prostor, a Odgojni dom Bedekovčina namještaj i opremu, kao i dvije stručne djelatnice

  boravak2

U OŠ Krapinske Toplice danas je službeno otvoren poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku za razvoj problema u ponašanju. Ova socijalna usluga provodi se u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom, centrima za socijalnu skrb i osnovnim školama, a nositelj je Odgojni dom Bedekovčina, koji se zalaže za proces deinstitucionalizacije i na ovaj način prevenira daljnje problematično ponašanje djece.

Poludnevni boravak pri OŠ Krapinske Toplice počeo je s radom u listopadu, a specifičan je po tome što se odvija samo jednom tjedno, petkom popodne. Škola je osigurala prostor, a Odgojni dom Bedekovčina namještaje i opremu, kao i dvije stručne djelatnice, dipl. soc. radnicu Josipu Sinković i dipl. socijalnu pedagoginju Maju Meić. – Usporedo s uslugom poludnevnog boravka, za roditelje uključene djece s nadležnim Centrom za socijalnu skrb Zabok dogovorili smo i provedbu usluge savjetovanja i pomaganja obitelji koju smo počeli provoditi u 2. polugodištu. Roditeljima se omogućuje pomoć u unapređenju odgojnih vještina, rješavanju obiteljskih problema i psihosocijalna podrška – istakla je ravnateljica Odgojnog doma Bedekovčina Tamara Kotarski.

U poludnevnom boravku trenutno je 9 korisnika, učenika viših razreda.  Zadovoljstvo odličnom sponom više instituacija koje zajednički rade na dobrobit djece izrazio je Samson Štibohar, ravnatelj škole, a projektu su podršku izrazili i načelnik Općine Krapinske toplice Ernest Svažić te zamjenica župana Jasna Petek. Prigodni program izveli su učenici, a prostor poludnevnog boravka blagoslovio je vlč. Mato Herceg.

 

NAjčitanije