U Pregradi dodijeljene nagrade izvrsnim učenicima i studentima: “Na mladima se ne smije štedjeti”

Autor zg/rj

Nagrade su od 150 do tisuću kuna...

pre01-

U Pregradi su danas uručene nagrade učenicima i studentima koji su postigli izvanredna postignuća u protekloj školskoj ili akademskoj godini. Ukupno je dodijeljeno 59 novčanih nagrada. a primilo ih je 47 osnovnoškolaca, 9 srednjoškolaca i troje studenata. Nagrade su od 150 do 1000 kuna. Većina učenika dobila je nagrade za natjecanja na državnim i županijskim sportskim natjecanjima, dvije osnovnoškolske jer su sve razrede prošle s prosjekom 5,0 te studenti koji su dobili dekanove i rektorove nagrade. Na postignutim uspjesima učenicima, studentima, učiteljima, profesorima, mentorima, ali i roditeljima, čestitao je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

“Drago mi je što je odluka o nagrađivanju studenata nadopunjena jer izvrsnost u bilo kojem predmetu treba nagraditi. Ponosan sam postignuća koja su ovi mladi ljudi ostvarili jer oni su zalog budućnosti u Pregradi – gradu obrazovanja, i mladih kao i Gradu prijatelju djece”, rekao je Vešligaj. Izrazio je nadu da će ova nagrada biti poticaj mladima da se obrazuju i ostanu u Pregradi, tu nađu dobro radno mjesto te se nastave uključivati u društveni život zajednice. Rekao je i kako se na mladima nikada ne smije štedjeti.

Osnovnoškolki Elli Aleksić koja je dobila nagradu jer je sve razrede prošla s 5.0 ova je nagrada poticaj za daljnje školovanje koje će nastaviti u pregradskoj Gimnaziji prirodoslovnog smjera.

Studentici pedagogije na Flozofskom fakultetu u Zagrebu, Tamari Škrinjar, nagrada je isto tako poticaj i puno joj znači jer pokazuje da su rad i trud prepoznati.