U projekt regionalne vodoopskrbe dosad utrošeno 60 posto sredstava

Prošlog vikenda održana je godišnja skupština Zagorskog vodovoda na kojoj su sudjelovali vlasnici poduzeća, dakle 19 jed

Prošlog vikenda održana je godišnja skupština Zagorskog vodovoda na kojoj su sudjelovali vlasnici poduzeća, dakle 19 jedinica lokalne samouprave i Krapinsko-zagorska županija.

Kako to već obično biva na skupštinama, podneseno je godišnje izvješće o poslovanju za 2009. godinu koje je i jednoglasno prihvaćeno. Prezentirano je i izvješće o poskupljenu vode koje je na snazi od 1. svibnja, zbog povećanje troškova same distribucije, prije svega električne energije.

U tijeku je provedba projekta regionalne vodoopskrbe za čitavu županiju koji se provodi već četvrtu godinu i do sada je u realizaciju utrošeno 126 milijuna od ukupno 226 milijuna kuna, dakle 60 posto. Podsjetimo to je Sporazum o financiranju programa vodoopskrbe KZŽ kojeg su potpisali još 2006. godine predstavnici Hrvatskih voda, Zagorskog vodovoda, Hrvatskih autocesta, Fond za regionalni razvoj i triju ministarstava, a čiji je cilj stvoriti preduvjete za kompletnu opskrbu kvalitetnom pitkom svih žitelja Zagorja.

Od ostalih razvojnih projekata, direktor Zagorskog vodovoda Željko Hren istaknuo je potpisivanje ugovora s Hrvatskim vodama u vrijednosti od 11 i pol milijuna kuna za izradu studije izgradnje sustava pročišćavanja otpadnih voda i uređaja za pročišćavanja. Taj će dokument biti aplikacija za dobivanje sredstava EU fondova.

Zagorski vodovod čitavu 2010. godinu obilježava svoju pedesetu obljetnicu, a svečano će se pak zlatni rođendan ovoj najvećeg zagorskog distributera vode obilježiti u listopadu.

NAjčitanije