U 12:35 sati počinje digitalno televizijsko doba

Autor

Iz prostorije centra odašiljača i veza na Sljemenu Hrvatska će danas, 5. listopada, u 12:35 sati, konačno u potpunosti u

digital_tv.jpg

Iz prostorije centra odašiljača i veza na Sljemenu Hrvatska će danas, 5. listopada, u 12:35 sati, konačno u potpunosti ući u digitalno doba. završit će se proces prelaska cjelokupnog područja Republike Hrvatske na digitalno emitiranje televizijskih programa .Pritiskom nekoliko prekidača završit će era analognog signala. Slika će putem digitalnog signala biti vidno kvalitetnija.

Emitiranje analognih televizijski programa prestat na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije (digitalna regija D4), te će se program nacionalnih nakladnika od 12,35 sati emitirati isključivo digitalnim putem na kanalima K-25 (MUX A) i K-48 (MUX B).

Građanima na raspolaganju su Pozivni centar Vlade za pomoć u prelasku na digitalnu televiziju putem besplatnog telefona 0800/11-20-11 radnim danom od 8 do 21 sat, a 5. na 6. listopada centar će raditi cijelu noć.

NAjčitanije