U Sportskoj dvorani Osnovne škole u Zlatar Bistrici održan prigodni program i izložba dječjih radova "Sigurno u prometu" za djecu predškolskog i školskog uzrasta

Autor zagorje.com

Izložbu dječjih radova, uz prigodni program organizirala je Policijska postaja Zlatar Bistrica u suradnji sa općinom Zlatar Bistrica i Društvom naša djeca Zlatar.

zl5.jpg

U Sportskoj dvorani Osnovne škole u Zlatar Bistrici danas je održan prigodni program i izložba dječjih radova "Sigurno u prometu" za djecu predškolskog i školskog uzrasta u kojoj su sudjelovale sve škole i dječji vrtići na području nadležnosti Policijske postaje Zlatar Bistrica. Na izložbi je izloženo 57 dječjih radova, a izložba je provedena u sklopu preventivnih aktivnosti u prometu te djeluje edukativno da bi se ukazalo na probleme s kojima se susreću naši najmlađi sudionici u prometu i kako bi se čula i njihova poruka.

Načelnik Policijske postaje Zlatar Bistrica Mario Duktaj i načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec istaknuli su važnost edukacije djece od najranije dobi o poznavanju prometnih pravila i propisa s obzirom kako su i djeca sudionici u promet.

U  sklopu izložbe održano je i kratko edukativno predavanje "Poštujte naše znakove" i "Biciklistička učilica", koje su za djecu održali policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica Davor Klenkar i Tajana Čorko, a govorilo se o prometnim pravilima primjerenim djeci kao i o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa.

Djeca na biciklima odvozili su mali poligon, "Sigurne vožnje" koji je sadržavao kretanje bicikla kolnikom, mažoretkinje su izvele kratak program, a djeca dramske grupe škole skupnu recitaciju o prometnim pravilima i propisima.

Uz djecu, program su pratili i pogledali izložbu čelnici jedinica lokalne uprave i samouprave i predstavnici osnovnih škola i dječjih vrtića sa područja nadležnosti Policijske postaje Zlatar Bistrica, te policije uz prisustvo načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Željka Košutića i zamjenika Roberta Pavića.

Svim sudionicima izložbe "Sigurno u prometu" uručene su zahvalnice, a za tri najbolja rada po kategorijama vrtići i osnovne škole koja je odabrala ocjenjivačka komisija dodijeljene su nagrade u vidu poklon paketa koje su uručili članovi komisije.