U tijeku 15. 'Zlatna lipa Tuhlja', međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih skupina

Autor zagorje.com
Zlatna lipa50.jpg

U organizaciji KUD-a Naša lipa Tuhelj, danas se u Termama Tuhelj održava 15. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih skupina „Zlatna lipa Tuhlja“.

Na natjecanju nastupa 18 zborova, a dolaze iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te kao posebni gost, Dječji zbor Hrvatske radiotelevizije.

 

Župan Željko Kolar na otvorenju manifestacije uputio je velike čestitke KUD – u Naša lipa Tuhelj na ovoj velikoj obljetnici.

-Kada imate jednu manju sredinu, kažu da je to nekad prokletstvo, a kod nas se pokazalo da kada imate ovako jednu manju sredinu kao Tuhelj, pa takvih ljudi koji ovdje žive i rade, to je blagodat i ogromna prednost. Imate čovjeka koji je diplomirani inženjer geodezije po struci, a zapravo je vrhunski pedagog, glazbenik i dirigent i uz sjajne ljude koji ga prate, je iz jednog entuzijastičkog pokušaja da se napravi malo natjecanje unutar KZŽ, došlo do ovog velikog festivala. Ovdje je jedna nevjerojatna pozitivna energija , a ovo što KUD radi je vrijedno svake pohvale. Pomocija koju ima Općina Tuhelj i KZŽ kao Zagorje bajka na dlanu je nemjerljiva – rekao je Kolar dodavši da uvijek kada dođe na ovo natjecanje, srce mu je puno, a to može napraviti samo pjesma i dobri ljudi. 

Sukladno ovlastima kao župana, KUD – u Naša Lipa Tuhelj i dirigentu Armandu Slavičeku župan Kolar je predao zahvalnicu povodom 15. obljetnice održavanja natjecanja i za dioprinos zajednici, promociju svog mjesta i županije i stvaranju dobre klime.

Prisutne je pozdravio i pročelnik Općine Tuhelj Tomislav Traminšak, u ime načelnika Mladena Hercigonje. - Dobrodošli u zelenu KZŽ, oazu Općine Tuhelj, biser kontinentalnog turizma, Terme Tuhelj. Upoznat sam s radom KUD – a, broj 15 za organizaciju bilo kakvog događaja govori da to vrijedi, čast Armandu i ekipi na entuzijazmu – rekao je Traminšak. 

Dobrodošlicu je u ime Termi Tuhelj uputila Renata Gorički, poželjevši svima ugodan boravak, dobru zabavu uspješno natjecanje.

.

 

.

.

.

.

.

NAjčitanije