U udruzi kućna pomoć obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijim osobama

Autor Zagorje.com
predavanje- Hrvatski zavod za socijalni rad.jpg

U  udruzi Kućna pomoć u sklopu programa „Kvalitetno i dostojanstveno starenje“ protekli mjesec je bio veoma aktivan. Uz standardne radionice održana su i tri predavanja, od toga dva u sklopu Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Zlatar Bistrica te jedno predavanje od strane Policijske uprave krapinsko zagorske. Kako bi informirali i upozorili korisnike o njihovim pravima održano je predavanje na temu Prava iz sustava socijalne skrbi: ugovor o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju kao prepreka za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi. U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja na starijim osobama održano je predavanje „Nužnost prevencije nasilja nad starijim osobama“ od strane Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Na poziv udruge, a u sklopu provođenja preventivnih aktivnosti Policijske uprave krapinsko-zagorske „Sigurno u zlatnim godinama“ održana su predavanja na temu „Sigurnost na mobitelu i internetu“ i  „Prijevare na kućnom pragu“, a korisnici su upoznati s preporukama i savjetima vezanih uz kampanju „Manje oružja, manje tragedija“. Predavanja su održana od strane predstavnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Željka Leža.

Ovim putem još jednom pozivamo sve osobe starije od 60. godina da se uključe u program “Kvalitetno i dostojanstveno starenje“ kojem je glavni cilj smanjenje socijalne isključenosti osoba treće životne dobi i odgađanje institucionalizacije aktivnim uključivanjem u život zajednice.  Sve potrebne informacije možete dobiti na broj 049 430 469.