U Zaboku obilježen Svjetski dan prve pomoći

Autor zagorje.com

Gradsko društvo Crvenog križa proteklog je petka obilježilo Svjetski dan prve pomoći. Pored niza aktivnosti koje su provedene na nivou osnovnih i srednjih škola, glavna manifestacija bila je u Zaboku, na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog.

    gdck1

Mladi HCK, njih dvadesetak iz  Gimnazije Antuna Gustava Matoša, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog i Srednje škole Bedekovčina, na zanimljiv su nas način uveli u svijet pružanja prve pomoći.Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći bila je „Prva pomoć i djeca“, jer djeca zauzimaju značajan dio ljudske populacije. Stoga je za djecu vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole HCK pripremio dvije radionice: „Prva pomoć – upomoć“ i „Smiješ se igrati – ne diraj“.

Građanima su prezentirane ostale vještine pružanja prve pomoći. U isto vrijeme, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zabok mjerili su krvi tlak i šećer u krvi, a te je parametre provjerilo 70 - ak građana Zaboka. Pružanjem znanja i prakticiranjem vještina prve pomoći pomažemo osnaživanju i otpornosti generacije, a time i društva i zajednice.

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći u Zaboku još jednom  je istaknulo važnost prve pomoći  kao humanog čina.U svakodnevnom životu pružanje prve pomoći kao brze intervencije do dolaska liječnika omogućuje smanjivanje ozljeda i njihovih posljedica, čime se povećavaju šanse za preživljavanjem.   

 

NAjčitanije