U Zaboku održana 7. sjednica koordinacije vatrogasnih zajednica sjeverozapadne Hrvatske 

Autor Darko Fiket
  Sjednica Zabok VZ 1.jpg

Koordinacija vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske (Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske) održana je jučer u Zaboku u prostorijama Zagorske javne vatrogasne postrojbe.

Stjepan Skuliber, predsjednik koordinacije, pozdravio je okupljene, a u ime domaćina dobrodošlicu je okupljenima izrazio Dražen Sinković, zapovjednik JVP i predsjednik VZ Grada Zaboka.
Osim predstavnika zajednica u koordinaciji, sastanku je prisustvovao gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, koji je prisutnima također poželio dobrodošlicu posebno naglasivši kako svi zajedno moramo još više raditi na zajedništvu koji će biti za boljitak vatrogastva u cjelini na području Hrvatske. 

Na sjednici bili su prisutni: Nedeljko Vukalović, zamjenik predsjednika HVZ za kontinent, Gordan Filinić, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za logistiku, Hrvoje Ostović, tajnik Kabineta glavnog vatrogasnog zapovjednika i Branko Šimara, član Povjerenstva za izradu novog Pravilnika HVZ. 

Naglasak je ponajviše bio oko održavanja natjecanja za pomladak u 2025. godini te je dogovoreno kako će se isto održati u Varaždinskoj županiji. Svi zajedno su izrazili zadovoljstvo u radu i vođenju djece i mladih u vatrogastvu općenito što dokazuju mnogobrojni uspjesi na natjecanjima diljem zemlje i inozemstva. 

Očekivano se je najduže raspravljalo o donesenim pravilnicima Hrvatske vatrogasne zajednice te unaprjeđenju operativnosti i sposobnosti vatrogasnih snaga na području Republike Hrvatske. Raspravom su se dotaknuli problemi na koje se nailazi na terenu, ali i dobre strane donesenih Pravilnika. 

NAjčitanije