U Zagorje došlo stotinjak mladih europskih skupštinara

Autor

Predsjednik Republike Hrvatske u prošlom mandatu Stjepan Mesić u utorak je u Hotelu Terme Jezerčica svečano otvorio Skup

SKUP_ZGR_ZAGOR_080610.jpg

Predsjednik Republike Hrvatske u prošlom mandatu Stjepan Mesić u utorak je u Hotelu Terme Jezerčica svečano otvorio Skupštinu europskih regija, regionalne mreže mladih. To je prvi put da se ovakva skupština, koja okuplja 270 regija sa najstarijeg kontinenta, iz 33 zemlje i 16 međunarodnih organizacija, održava izvan zemalja članica EU – a.

„ Zagreb je 2000. godine bio domaćin jednome skupu EU - a, ali tada Hrvatska nije bila ni blizu Europske unije, a sada je pred njenim vratima pa je i ovaj skup potvrda hrvatskim nastojanjima za ulazak u EU „, kazao je Mesić

Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske EU Vesna Pusić, apostrofirala je ulogu mladih u politici te naglasila da je regionalna i lokalna demokracija važnija od nacionalne.

Mlade europejce pozdravio je i zagorski župan Siniša Hajdaš – Dončić, a zapaženo izlaganje na okruglome stolu imala je njegova zamjenica Sonja Borovčak. Trodnevna skupština završava u srijedu.

Zoran Gregurek

NAjčitanije