U Zagorju oko 4500 nezaposlenih osoba

Autor

U Krapini je jučer održana sjednica Savjetodavnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Krapina. Prem

zavod.jpg
U Krapini je jučer održana sjednica Savjetodavnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Krapina. Prema riječima predsjednika Vijeća Josipa Pelina, nakon dvije godine rada ovog tijela mnoge aktivnosti su se intenzivirale i dale konkretne rezultate, što se vidi dijelom u srednjim školama kroz upisnu politiku, a dijelom kroz izuzetne aktivnosti Obrtničke i Gospodarske komore te Zavoda za zapošljavanje.

U Krapinsko-zagorskoj županiji ove je godine prosječno evidentirano oko 4500 osoba, razne dobne i kvalifikacijske strukture, no prema riječima Josipa Pelina, unatoč tome poslodavci često imaju problema pri pronalasku radne snage.

Veliku ulogu u rješavanju ovog problema ima upravo program Savjetodavnog vijeća vezan uz promociju obrazovanja koje je u skladu s potrebama tržišta rada, a koji je dosada, kako je rečeno na jučerašnjoj sjednici, polučio dobre rezultate.

Izvor: Radio Kaj
NAjčitanije