U Zagorju se pojavili zaraženi komarci! Sumnja se da je jedna osoba oboljela od opasnog virusa koji prenose

Autor zagorje.com
komarac-

U Gornjoj Stubici u naselju Dubovec pojavili su se zaraženi komarci, doznaje Radio Stubica od dr. Ivana Lipovca, voditelja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije. 

Stoga će se sutra, u subotu, između 8 i 13 sati provoditi besplatni tretman suzbijanja komaraca u svakom domaćinstvu na tom području.

Akcija suzbijanja provodit će se u zaseocima Hreni, Lukci, Jakopci, Bosaki, Lisice, Moštaki, Šenjugi i Salari. Iz Zavoda za Javno zdravstvo mogle građane u tim naseljima da budu kod svojih kuća i omoguće provođenje ovih mjera.

Prema riječima dr. Lipovca radi se o domaćem komarcu koji je na ovom području prisutan već dulje vrijeme, a virus koji je otkriven može uzrokovati simptome kao gripa ali i upalu mozga i moždanih ovojnica.

Jedna osoba je pod sumnjom da je oboljela od toga virusa, i zato se radi ova akcija kako bi se smanjila opasnost od njegovog daljnjeg širenja. Ljudima će se dati upute, savjeti, podijeliti letci, pogledat će se potencijalna legla komaraca i dati preporuke kako smanjiti njihovu pojavnost u budućnosti u svojim domaćinstvima.