Ubio majku jer se liječnici nisu odazivali na pozive u pomoć?

Autor

Srećko Hrestak (32) iz Pregrade, ubojica svoje majke Marije (54), zbog psihičke bolesti i neubrojivosti prisilno je smje

p_673082nogometninered2.jpg
Srećko Hrestak (32) iz Pregrade, ubojica svoje majke Marije (54), zbog psihičke bolesti i neubrojivosti prisilno je smješten u psihijatrijsku ustanovu. Odluka je to vijeća suca Tomislava Juriše na zlatarskom Županijskom sudu koje je u samo nekoliko sati riješilo ovaj slučaj. Tragedija u obitelji Hrestak, koja se zbila 23. lipnja ove godine, potresla je njihovo malo selo Benkovo pokraj Pregrade, ali i cijelu zagorsku javnost.

Psihički bolesnik Srećko nekoliko dana prije kobnog događaja intenzivno je pokazivao znakove bolesti - shizofrenije, napadajući svoju obitelj koja je živjela u kući nedaleko od njegove. Srećko je bio na produženim praznicima od Dana antifašizma do Dana državnosti, a radio je u Samoboru.

Posebno mu je bilo loše kobnog jutra kad su i njegovi više puta neuspješno tražili liječničku pomoć za Srećka. Nesretna je majka krenula umiriti sina, a ovaj ju je sačekao u obližnjem šumarku i zatukao ju povećim kamenom udarivši je više puta po glavi.

Srećko se nakon okrutnog ubojstva pješice uputio prema središtu grada Pregrade, a putem ga je sustigla i uhitila policija. Po mišljenju psihijatra Ante Dugonjića, Srećko je bio sposoban pratiti raspravu no u vrijeme počinjenja kaznenog djela je zbog teške bolesti bio potpuno neubrojiv.

Hrestak je na sudu priznao da je ubio majku i opisao način na koji je to učinio. Sudsko vijeće produžilo mu je i pritvor u kojemu se nalazi od srpnja.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije