NOVI DETALJI: 'Dominik (20) zezao se puškom, nije znao da je metak unutra. Jasminki nije bilo spasa'

Sin ubio majku...

policija deložacija Pixsell

Međimurski Piškorovec okupirala je policija jučer predvečer nakon što su dobili dojavu o pucnjavi i jednoj ranjenoj osobi. Bilo je to negdje nakon 19:30 sati kada se obiteljskom kućom u istoimenoj ulici pročuo, nakon ispaljenog hica, jezivi krik a potom i pozivi u pomoć. Nažalost, ranjenoj 50-godišnjoj Jasminki L. nije bilo spasa, a njezin 20-godišnji sin Dominik je uhićen te podvrgnut kriminalističkom istraživanju.

"Mi smo svi u šoku. S Jaminkom sam kumski povezana i ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Nakon što ju je Dominik slučajno ranio iz te vražje puške, mislim da se zvala istog trena Hitna pomoć, ali da ju nisu čekali nego su Jasminku ukrcali u susjedov auto te krenuli put čakovečke bolnice. Bila je prepuna krvi i u nesvijesti. Najednom nam je, kad su stigli do Štefanca, dojavljeno da je umrla, da više ne diše. A policija je odvela Dominika i bili su u selu do kasno u noć", rekla je za Jutarnji mještanka Piškorovca, kuma pokojne žene. Za Dominika kaže da je "dečko dobar k‘o kruh, radišan, ali i da je bio jako vezan za majku".

- Ta nezgoda se dogodila u kući dok su bili. I nije namjerno pucao u mamu. Zezao se s puškom, nije znao da je metak unutra, a da opravda što ju uopće drži, valjda je rekao da će ju malo naglancati. I najednom ‘bum‘. Užas. Dominik je majku obožavao. Jedini se još nije oženio te je majci pomagao oko najmlađe sestre koja odlazi na dijalize i bolesna je – dodaje još kuma pokojne. Na upit o oružju je li znala obitelj za tu pušku i čija je, napominje da ona znala nije za oružje u njihovu domu, a odakle u Dominikovim rukama, ne zna.

- Lako za porijeklo puške. Neka to Dominik objasni policiji i priča je gotova, ali veći je problem što je slučajno usmrtio majku i to mu je pečat za cijeli život jer tu opravdanja nikakvih nema – zaključuje mještanka Piškorovca za Jutarnji list.

Jesu li još što međimurski policajci pronašli u domu i pomoćnim objektima u kojima je živio osumnjičeni mladić sa obitelji, još nije poznato.

A beživotno tijelo tragično ubijene žene prevezeno je na patologiju čakovečke bolnice kako bi se obavila obdukcija.

Nakon kriminalističkog istraživanja biti će poznate sve okolnosti koje su dovele do tragedije i hoće li 20-godišnjak biti prijavljen za smrt iz nehaja.

O tragediji u Piškorovcu oglasila se i policija te će, prema dosad utvrđenom, 20-godišnjak kazneno odgovarati za teško ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policija: Pogodio je majku iz automatske puške koju je ilegalno posjedovao
O tragediji u Piškorovcu oglasila se i policija te će, prema dosad utvrđenom, 20-godišnjak kazneno odgovarati za teško ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Jer ubojstvo je počinjeno oko 20 sati iz automatske puške koju je 20-godišnjak ilegalno posjedovao.

- Ispalio je jedan hitac koji je pogodio njegovu 50-godišnju majku u predjelu prsišta. Ozlijeđena 50-godišnjakinja, nakon što je prevezena u čakovečku bolnicu, preminula je uslijed zadobivenih ozljeda. Na mjestu događaja pronađena je automatska puška, koja je očevidom izuzeta. Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će se tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske - kažu iz PU međimurske.

Ujedno otkrivaju i da je na području te županije kroz razna kriminalistička istraživanja oduzeto ukupno 16 automatskih pušaka, 93 puške raznih vrsta, 26 pištolja i revolvera te nešto manje od 55 000 raznih vrsta streljiva.

- Ujedno, međimurski policajci intenzivno provode aktivnosti iz nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija", gdje pretežito u romskim naseljima upozoravanju stanovnike na opasnosti ilegalnog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. U protekle tri godine provođenje spomenutih preventivnih aktivnosti građani su dragovoljno predali devet automatskih pušaka, 17 pušaka raznih vrsta, 16 pištolja i revolvera, 57 komada ručnih bombi, četiri minsko-eksplozivnih sredstva te nešto više od 6 000 raznih vrsta streljiva. Pozivamo sve građane da u sklopu preventivne nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija" dragovoljno predaju ilegalno oružje, streljivo te minsko-eksplozivnih sredstava. Takva predaja ne podliježe prekršajnim ili kaznenim sankcijama te je vremenski neograničena - navode za kraj iz međimurske policije.