Učenici ugostitelji na Danima hrvatskog kulinarstva

Autor

U suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom učenici završnih razreda ugostiteljske struke, kuhari i konobari Srednje škole

p_424830konobar11.jpg
U suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom učenici završnih razreda ugostiteljske struke, kuhari i konobari Srednje škole Zabok posjetili su manifestaciju Dani hrvatskog kulinarstva. Tom prigodom mogli su vidjeti i osjetiti atmosferu natjecanja učenika, članova Hrvatskog kuharskog saveza pod nazivom Kamelija kup Opatija u spravljanju hladnog i toplog mesnog jela, kao i slastica od zadanih namirnica, a kasnije i izložbu učeničkih radova.


Također su mogli zaviriti na natjecanje kuhara profesionalaca u kojem se natjecao i bivši učenik škole Danijel Marina (iz Termi Jezerčica).

Hrvatski kuharski savez za učenike je organizirao i posebno predavanje na temu Hrvatska kulinarska baština te osigurao razgledavanje Opatije sa stručnim vodičem.
Dani hrvatskoga kulinarstva najvažnija su godišnja manifestacija hrvatske kulinarske struke, a organizira je Hrvatski kuharski savez radi popularizacije kulinarstva i hrvatske kulinarske baštine, boljeg turističkog vrednovanja kulinarstva te poticanja kuhara na promicanje i uporabu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda, poput zagorskih štrukla koji su zaštićeno kulturno dobro.

Tom prilikom zabočki učenici učlanili su se u Hrvatski kuharski savez, pa će u sljedećim prigodama imati priliku natjecati se u više natjecateljskih kategorija, od spravljanju toplih obroka, svečanih hladnih plata, predjela, glavnih mesnih i bezmesnih jela, deserta, svečanih slatkih pladnjeva do svečanih torti.

Izlet su organizirali nastavnici stručnih predmeta Ana Ilinčić, Renata Tršinski, Stjepan Gmajnički i Ana Kralj, a prijevoz su novčano pomogli TZ KZŽ, TZ općine Tuhelj i Stubičke Toplice, Gospodarska i Obrtnička komora KZŽ, Ceh ugostitelja KZŽ i Restoran Mladost Marija Bistrica.
Zagorje.com
NAjčitanije