Učenik zbog kojeg se ispisao razred prebačen u drugu školu! Roditelji ne puštaju djecu u školu 

PXL_041024_121714095.jpg

Dolazak učenika koji je zbog nasilnog ponašanja premješten u drugu osnovnu školu, i u novoj je sredini izazvao reakciju roditelja koji tvrde da opet izaziva probleme i verbalno vrijeđa, zbog čega danas nisu poslali djecu u školu, a oni se okupili na prosvjedu i oglasili pismom, piše Index

"Želimo vas obavijestiti kako je u našu školu stigao novi učenik, koji zbog svog ponašanja, na žalost, mjesecima puni novinske stupce. Riječ je o dječaku zbog kojeg se ove školske godine ispisao jedan cijeli razred. Sustav koji je u potpunosti zakazao i uopće nije reagirao, sada je odlučio da taj učenik bude u novoj školi", poručili su roditelji djece u pismu. 

Kažu da su nažalost incidenti već krenuli kada je taj učenik počeo verbalno vrijeđati i vikati proste riječi. Napominju da se to dogodilo čim je stigao u njihovu školu.

"S obzirom na to da nas sustav ne čuje niti štiti, mi, roditelji djece koja pohađaju taj razred, prosvjedujemo ispred škole od 8.30 sati. Također, dok god se situacija ne riješi kako bi svi bili zadovoljni, odlučili smo da do daljnjega nećemo pustiti djecu u školu", stoji u pismu.

U njemu se mole i roditelji djece iz drugih razreda da im se pridruže i pruže podršku. "Ovo nije prosvjed protiv djeteta, dotičnog učenika, već sustava koji ne reagira i nikome ne pomaže", poručili su roditelji djece, prenosi 24 sata.

Navodno se tridesetak njih okupilo pred školom i odmah su ušli na sastanak s ravnateljem.

Jutarnji list navodi da je bez ikakve najave roditeljima, ovih dana u novozagrebačku školu došao pohađati nastavu dječak zbog kojeg se iz osnovne škole u centru Zagreba početkom ove školske godine ispisalo 14 učenika. Hina je kontaktirala školu, u kojoj je rečeno da ravnatelj nije u školi, a pedagoginja i psihologinja se nisu javljale na telefon.

Roditelji: Govori prostote, seksualno uznemirava djecu
"Moje dijete je došlo iz kuće prvi dan i reklo da je došao novi učenik u razred i da se ne ponaša primjereno", rekla je jedna majka za RTL.

Dječak je došao u razred s asistentom, navodno radi lakše prilagodbe novom razredu.

"Šok je odmah uslijedio za nas roditelje. Ništa nam nije objašnjeno zašto je dijete došlo u naš razred i kako, a odmah prvi dan krenuli su problemi. Uznemirava djecu, govori prostote, seksualno uznemirava curice, pokazuje srednji prst i slične stvari", rekla je majka jednog djeteta. 

Grad Zagreb: Škola u kojoj je problematičan učenik zatražila podršku ministarstva
Grad Zagreb u petak je izvijestio da detalje slučaja učenika koji je zbog nasilnog ponašanja premješten u drugu školu, gdje po tvrdnji roditelja ponovno izaziva probleme, nije u mogućnosti javno iznositi, dok je škola obavijestila i zatražila podršku Agencije i ministarstva. 

"Detalje slučaja nismo u mogućnosti javno iznositi zbog zakonskih ograničenja. Škola je, sukladno protokolima, još početkom kalendarske godine o slučaju obavijestila i zatražila podršku Agencije i ministarstva i postupala sukladno uputama s interdisciplinarnih sastanaka", rekli su Hini u Gradu Zagrebu.

Kažu da su službenici i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje u bliskom kontaktu s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih, te su o ovome pitanju razgovarali i danas. Gradski ured je izdao rješenja za potporu školi koja su u gradskoj nadležnosti.  

Ističu da je ovaj slučaj ukazao na nužnost revizije i izmjena postojećih propisa koje će školama i drugim tijelima omogućiti dodatne ovlasti, kako u odgojno-obrazovnom području, tako i u suradnji s roditeljima te području socijalne zaštite u vezi s dobrobiti djece.

U Gradu Zagrebu kažu da su u slučajevima nasilja škole dužne postupati po protokolu Ministarstva socijalne politike o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, donesenom u travnju ove godine. 

 

 

NAjčitanije