Udruga hrvatskih branitelja ''Sv. Juraj'' u posjetu Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj

Autor Zagorje.com
IMG-20241023-WA0000.jpg

U sklopu organiziranih godišnjih aktivnosti, Udruga hrvatskih branitelja "Sv. Juraj" Đurmanec u subotu je organizirala posjet karlovačkom području.

Tim su povodom obišli Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj, nakon čega su zapalili  svijeće kod spomenika prvom poginulom policajcu Josipu Joviću, a izlet su zaokružili posjetom Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Kako je rekao predsjednik Udruge, Marijan Cesarec, svake godine odlaze na jedan izlet, pa su tako posljednje dvije godine posjetili Vukovar i Škabrnju, dok su ove godine odlučili obići karlovački dio.

- Bilo nas je ukupno 45, zajedno s pratnjama. Vrijeme je bilo dobro. Ovo je prvi puta da smo bili dolje, a kamo ćemo sljedeće godine to ćemo još vidjeti. Konkretnih planova još nemamo, no možda uspijemo obići južni dio Dalmacije - rekao je Cesarec te se osvrnuo i na ostale aktivnosti koje provodi Udruga, poput obilježavanja smrti branitelja Željka Pavića, prvog poginulog zagorskog branitelja u Domovinskom ratu, rodom iz Đurmanca.

- Dosta smo aktivni, u udruzi nas ima 60- ak. Obilježavamo razne dane kroz godinu, poput obljetnice pogibije Božidara Brumena u Desiniću, sudjelujemo na Hodočašću hrvatskih branitelja Majci Božjoj Gorskoj u Loboru - naveo je Cesarec.

Da se radi o aktivnoj udruzi potvrdio je načelnik Općine Đurmanec, Damir Belošević.

- Naša udruga branitelja zbilja je aktivna udruga koja broji 60-ak članova i uvijek se uključuju u naše manifestacije. Općina svake godine pomaže u radu Udruge, a tako ćemo svakako nastaviti i dalje - poručio je načelnik istaknuvši kako Općina sa udrugom njeguje dobru suradnju.

NAjčitanije