Uhićeni Hrvati i Talijani zbog trgovanja zaštićenim morskim vrstama

-

Uskok i policija izvijestili su da su u na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije u tijeku uhićenja i "provođenje hitnih dokaznih radnji" nad više hrvatskih i talijanskih državljana zbog, kako se doznaje, trgovanja zaštićenim morskim vrstama, prenosi HRT.

- Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se na području splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske i zadarske županije, a odnose se na više hrvatskih i talijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja, stoji u priopćenju Uskoka.

Ravnateljstvo policije dodaje da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija protiv osumnjičenika podnijeti kaznenu prijavu Uskoku i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega će priopćiti detalje. U Uskoku ističu da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno izvijestiti javnost.

Talijani švercali preko 1800 kilograma zaštićenih trpova

Prema pisanju medija, razlog uhićenja je krijumčarenje trpova.

Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana policija je uhitila dvojicu Talijana u čijem je teretnom vozilo pronađeno peko 1800 kilograma zaštićenih trpova. Za to kazneno djelo kazna je do dvije godine zatvora, piše HRT.