Ukinuta presuda učitelju osuđenom za blud

Na zlatarskom je Općinskom sudu nastavljeno suđenje Ivanu Jeršeku (64) iz Svetog Križa Začretja. Tom učitelju gitare pon

p_210670crna_pedofilcina.jpg
Na zlatarskom je Općinskom sudu nastavljeno suđenje Ivanu Jeršeku (64) iz Svetog Križa Začretja. Tom učitelju gitare ponovno se sudi zbog bludnih radnji nad svojim učenicama u krapinskoj glazbenoj školi.


Naime, drugostupanjski – Županijski sud u Zlataru zbog proceduralnih je propusta ukinuo presudu Jeršeku kojom je prije godinu i pol nepravomoćno osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Oštećene su bile tri ženske osobe koje su za vrijeme počinjenja navodnog kaznenog djela bile maloljetne, odnosno jedna je bila još djevojčica.

Prisjetimo se, Jeršeka su njegove bivše učenice na sudu prozvale da ih je dirao po grudima i zavlačio im ruku među noge za vrijeme satova gitare. Nazivao ih je neprimjerenim nadimcima, tepao im, trljao o njihova leđa...

I cijeli slučaj vjerojatno nikad ne bi došao do suda, odnosno u javnost da jedna majka prije 5 godina Jeršeka nije prijavila ravnatelju pregradske škole u kojoj je također podučavao glazbu. Jeršeku se sudi već tri godine, a suđenje je zatvoreno za javnost.

Tajnovitost

Zato se u tijeku rasprave nije moglo ništa saznati, jer je raspravni sudac Branimir Papić preko glasnogovornice suda poručio novinarima da ih im neće ništa reći ni prije ni poslije ročišta.

Čemu tolika tajnovitost i zaštita optuženog, autoru ovih redaka nije jasno, tim više što je suđenje čak u jednome dijelu bilo otvoreno za javnost i znaju se gotovo sve pojedinosti slučaja.

Zar se javnost, koja je itekako zainteresirana u ovome slučaju, ne može bar donekle upoznati sa zbivanjima u sudnici, poštujući odredbe ZKP – a da se štite podaci oštećenica, odnosno svjedoka u postupku?!

Kako neslužbeno doznajemo, postoji mogućnost da (ne) djela na štetu jedne od oštećenih djevojaka ode u zastaru, što samo pogoduje Jeršeku kojemu se u tom slučaju “smiješi” i blaža kazna.

NAjčitanije